Article de Opinió Tots i Totes Som Vinaròs: “Aigua Potable”

ARTICLE DE TOTES I TOTS SOM VINARÒS

Signat: S. Fabregat

Si fa unes setmanes recordàvem les medalles de l’exalcalde Jacinto Moliner ara tornem a una altra que vàrem ajornar: l’aigua potable. Sí, efectivament una medalla de 20 anys de durada i que va ser atorgada amb un ajuntament amb majoria absoluta (PP) a FACSA (Grup Gimeno). L’empresari d’aquesta, Enrique Gimeno, fou condemnat a presó per tres delictes electorals i un de falsedat documental en el judici de la Gurtel per finançar amb diner negre al PP valencià. I que conste que no diem que aquest llarg contracte de 20 anys va tenir quelcom a vore en aquest finançament. Vint anys que s’han fet molt llargs i que ara li veiem el final. Ara és el moment de revertir aquella decisió que va deixar en mans privades la gestió de l’aigua potable. 

Ja des del començament en la vida política TOTES I TOTS SOM VINARÒS hem defensat la remunicipalització de tots els serveis possibles i ara en tenim un a l’abast. Ja en les negociacions de l’acord de govern vàrem acordar que s’estudiaria la viabilitat sobre la remunicipalització del servei d’aigua i per això no desistim de reivindicar. 

Segons diuen els entesos, si en un parell d’anys una empresa d’aigua no renuncia a la concessió o adjudicació és senyal que guanya molts diners. Aquesta empresa FACSA, segons informes no voldria perdre la concessió.

Sent molt més fàcil passar de públic a privat que de privat a públic cal dir que l’experiència sempre és millor i més rendible que les gestions dels serveis públics siguen assumits pels ajuntaments. En decurs d’aquests anys hem vist com moltes poblacions revertien la gestió de l’aigua fent-la municipal. Recordem que l’abastiment de l’aigua és un servei públic essencial i és massa important per a deixar-la en mans privades. 

Si en aquest temps de pandèmia s’ha legislat per a que ningú es quede sense servei d’aigua, sols la gestió pública garanteix que no hi haurà cap entrebanc que puga ser motiu de deixar sense el seu subministrament a cap llar. 

En TTSV tenim molt clar que la remunicipalització es podrà fer amb la voluntat política dels que regeixen l’ajuntament, però cal tenir en compte que per a portar a terme aquest procés ens cal el suport i la implicació de la ciutadania. Queden clares la relació entre els dos sectors socials que estem interessats en el procés: els municipis, en tant que titulats dels serveis, i la ciutadania com a titulars del dret a l’aigua. 

No neguem que no hi ha cap procés d’aquest tipus que siga senzill, però nosaltres tenim la determinació d’anar per aquest camí i farem tot el possible per aconseguir-ho.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar