Article de Opinió del PSPV-PSOE Vinaròs: “Ajudes Pla Resistir (Parèntesi)”

 A inicis del mes de febrer, vàrem publicar un article on explicàvem les mesures econòmiques previstes, tant en l’àmbit  estatal, com autonòmic i local. Com dèiem, en l’àmbit  autonòmic, i dintre del pla RESISTIR, es trobàvem les línies d’ajuts PARÈNTESI,  per a microempreses i autònoms, a gestionar pels ajuntaments. Doncs bé, l’Ajuntament de Vinaròs abonarà la propera setmana més de 558.000€ de les Ajudes Parèntesi. En total s’han resolt favorablement 242 sol·licituds.

Amb el sobrant dels 476.290€ es posarà en marxa l’Ajuda Parèntesi Fase II per a les empreses i autònoms que han quedat fora del Pla Resistir. Aquesta setmana  es té previst informar a les empreses dels sectors beneficiaris i dels terminis per a poder presentar les sol·licituds.

Sectors inclosos a l’Ajuda Parèntesi Fase II:

🟢 Impremta, arts gràfiques i edició 

🟢 Comerç al detall de pa, forns i pastisseries

🟢 Transport

🟢 Fotografia

🟢 Reparació de calçat i joieria 

🟢 Educació 

🟢 Rentat i neteja de peces tèxtils

🟢 Confecció de peces de vestir i joies

🟢 Lloguer de maquinària i articles

Nosaltres complim. Els socialistes complim. Es pot trigar més o menys, però l’objectiu és clar: ajudar a qui més ha patit i pateix els efectes econòmics de la pandèmia. En primer lloc han estat els sectors més desafavorits i desprotegits, per mitjà dels Serveis socials. En segon lloc, amb els ERTO, intentar reduir les xifres d’aturats, i en tercer lloc, els ajuts actuals, establerts en les fases necessàries, incloent els ajuts previstos amb inversió exclusiva de l’ajuntament. I mentrestant, dissenyar la recuperació del teixit productiu de la nostra ciutat. Pas a pas, sense aturar-nos, però amb la previsió necessària per a no generar una despesa que deixi en perill les inversions necessàries per sortir enfortits de la crisi que tenim al damunt, i trigarà a superar-se. No va de mesos, va d’anys. No es tracta de demagògia, es tracta de realitats.

Fernando Juan

Regidor d’Industria i RRHH.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar