PATIVEL, UN COLP DEL PODER JUDICIAL CONTRA EL PATRIMONI NATURAL 

NOTA DE PREMSA TOTS I TOTES SOM VINARÒS: 

PATIVEL, UN COLP DEL PODER JUDICIAL CONTRA EL PATRIMONI NATURAL 

Impactant notícia la que ha arribat el dia 11 de febrer de 2021, sota l’estampa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJV), i la qual ha passat per sobre l’àmplia voluntat d’una gran majoria ciutadana: El PODER JUDICIAL HA ANIQUILAT D’ARREL EL PATIVEL. (Pla d’Acció Territorial i de la Infraestructura Verda del Litoral Valencià). 

Els promotors i propietaris del sector de Sol-de Riu, TORREVIÑAS SLU, han aconseguit l’anul·lació absoluta de tot el pla a escala autonòmica, en la defensa d’una pura expectativa econòmica i especulació urbanística. 

Senyories, no és de rebut treure defectes burocràtics, per tombar i aixafar la voluntat d’un canvi polític sorgit de les urnes. El poder judicial no ha estat pensat per aplacar el poder legislatiu, està pensat per corregir o equilibrar allò que no és just socialment o mediambientalment. 

Anul·lar de facto el PATIVEL, és un colp a la taula del poder judicial sobre el PATRIMONI NATURAL DELS VALENCIANS I DELS VINAROSSENCS, i lligar de mans l’expressió de protecció, sostenibilitat i cura de l’entorn natural i litoral. 

A qui beneficia, anul·lar absolutament el PATIVEL? Per què es pensa tot en termes econòmics? On és la justícia del patrimoni natural? No ha estat suficientment torturat i aniquilat el litoral valencià els últims 20 anys, baix l’assentiment del poder judicial? 

El PATIVEL suposa la protecció arreu del litoral valencià de 7500 hectàrees, terrenys d’alt valor natural, paisatgístic i rics en biodiversitat. L’anul·lació del PATIVEL suposa deixar en mans de l’especulació immobiliària gran part del nostre patrimoni natural. 

A Vinaròs, 70 hectàrees, Solderiu i Aigua Oliva els principals damnificats, una desgràcia per al nostre entorn, per al nostre litoral, per als pocs espais lliures d’especulació urbanística que quedaven protegits. 

Així no senyories!

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar