Vinaròs competirà amb 39 municipis de la Comunitat Valenciana per aconseguir la Bandera Verda d’Ecovidrio

L’objectiu és fomentar el reciclatge dels envasos de vidre entre el sector hostaler i lluitar contra el canvi climàtic

Vinaròs participarà un any més en la campanya impulsada des d’Ecovidrio per aconseguir la Bandera Verda i ser el municipi que més envasos de vidre recicla. Aquesta entitat sense ànim de lucre treballa per a la gestió correcta del residu i amb aquesta iniciativa pretén premiar l’esforç dels establiments hostalers i l’activisme dels municipis costaners cap a la transició verda.

Cal destacar que en el cas de Vinaròs participen un total de 100 establiments hostalers amb la finalitat d’incrementar els nivells de recollida selectiva dels envasos de vidre.

La campanya, que es desenvoluparà del 15 de juny al 31 d’agost, contempla accions per a donar resposta al notable increment de la generació de residus d’envasos de vidre en zones costaneres ocasionat pel turisme estival. A l’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i un 52% d’ells es genera directament en el sector hostaler, per la qual cosa la seua implicació és clau per a generar una transició real cap a un model més circular.

La regidora de Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha explicat que es facilitarà als establiments cubells amb rodes, amb capacitat per a 80 litres, perquè puguen transportar el vidre fins als iglús de color verd, així mateix també es comptarà amb formadors ambientals que seran els encarregats d’informar de la campanya i fomentar el reciclatge.

Morella insistia que aquesta campanya forma part de les polítiques de l’Ajuntament per fer de Vinaròs una ciutat més sostenible i respectuosa amb el Medi Ambient.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar