Marta Barrachina anuncia l’elaboració d’un ambiciós estudi per a conéixer l’estat de l’economia de la província de Castelló

  • La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló es reunix amb la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, per a impulsar la realització d’una radiografia de l’economia provincial que permeta dissenyar les estratègies necessàries per al seu rellançament
  • El nom d’este projecte és “Horitzó Castelló: estratègia integral de l’economia i sectors productius de la província de Castelló” i la Diputació Provincial i la Conselleria realitzaran una inversió conjunta de 100.000 euros

 

 La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha anunciat l’elaboració d’un ambiciós estudi per a conéixer l’estat de l’economia de la província de Castelló.

La primera presidenta de la Diputació s’ha reunit amb la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, per a impulsar la realització d’una radiografia de l’economia provincial que permeta dissenyar les estratègies necessàries per al seu rellançament. La Diputació de Castelló, juntament amb la Generalitat, finançarà la realització de manera urgent e un estudi molt detallat sobre l’economia de Castelló. El nom d’este projecte és “Horitzó Castelló: estratègia integral de l’economia i sectors productius de la província de Castelló” i tindrà un cost total de 100.000 euros dels quals cada institució assumirà el 50 per cent.

La màxima representant de la institució provincial ha indicat que el treball impulsat per les institucions provincial i autonòmica compta amb la col·laboració de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) i de la Cambra de Comerç de Castelló, “els qui ens aportaran les dades i la informació necessària per a poder realitzar eixa radiografia i avaluar l’estat actual de la nostra economia”. “Així, podrem conéixer les debilitats, les amenaces, les fortaleses i les oportunitats de l’economia de la província que permeta dissenyar les estratègies necessàries per al seu rellançament”, ha subratllat Marta Barrachina.

L’estudi està previst que es presente provisionalment durant el mes de juny i després de ser revisat tindrà una presentació oficial i definitiva durant el mes vinent de setembre. En la segona presentació podran incloure’s les dades de la temporada d’estiu que solen tindre molt d’impacte en tots els sectors econòmics de la Comunitat Valenciana.

L’anunci d’este ambiciós estudi es produïx dies després de la presentació del Manifest pel manteniment de l’economia de Castelló per part de la CEV en la seu de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) a Madrid. Un acte que va comptar amb el suport de la presidenta de la Diputació Provincial qui va incidir que “Castelló és motor industrial d’Espanya i amb el 36,6% del seu PIB corresponent a l’activitat industrial, és la província d’Espanya amb major pes de PIB industrial”.

El manifest de la CEV reflectix la unanimitat que existix en la societat econòmica i civil entorn a la necessitat que des del Govern Central es destinen ajudes directes a la indústria de Castelló.

Així mateix, dins del compromís de la presidenta de la Diputació de Castelló de ser altaveu i defensar les necessitats i demandes de la província, esta mateixa setmana ha registrat en la Subdelegació del Govern a Castelló la petició de reunió al ministre d’Indústria, Jordi Hereu, i al ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, per a elevar al màxim nivell la defensa dels sectors ceràmic i del transport, “vitals per al desenvolupament de la província”. “Davant totes les institucions i entitats exigirem el que Castelló necessita i mereix”, ha finalitzat la presidenta provincial.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la