Compromís recolza a La Unió en la protesta per la discriminació que pateix el camp valencià enfront de països tercers

Guardiola ha reclamat que “el sector agrari ha de ser escoltat i aplicar mesures a nivell estatal i autonòmic que milloren una situació que és ja insostenible”

El camp valencià clama davant la discriminació que patix any després d’anys enfront de la producció i comercialització de països tercers. La *tractorada convocada per la Va unir en el Port de Castelló “és una protesta a les quals li seguiran unes altres, amb l’objectiu que el sector agrícola valencià i castellonenc isca de la situació d’alarma en la qual es troba”, ha explicat el portaveu provincial de Compromís, David Guardiola.

Guardiola, junt al regidor de Compromís per Castelló, Pau Sancho, i l’alcalde de Xodos, Miguel Ferrer, han acompanyat als agricultors en les protestes que s’han realitzat en el port de Castelló, per a mostrar “el suport a les reivindicacions com són els preus justos, i en concret, en el port, per a denunciar la competència deslleial que la Unió Europea permet amb les importacions de països tercers”.

“Ja no es tracta solament dels cítrics, que és el que més afecta a les nostres comarques, sinó de tota la producció, que davant les regulacions europees que ofereixen avantatges a països tercers per a la seua importació, deixa als agricultors valencians en desavantatge”, ha lamentat l’edil, Pau Sancho.

Guardiola ha convidat a tots els partits que tenen representació en les institucions valencianes que “demostren que la defensa de la nostra citricultura i agricultura es faça també a Europa i en el Congrés” i “es planten davant de les importacions de països tercers, no sols en els municipis, que queda molt bé, sinó també a les administracions on impliquen decisions més importants, com la Unió Europea i el Congrés com ha fet Compromís al llarg d’estos anys”.

Compromís recolza les protestes que s’han programat al llarg d’este mes, i “treballarem des de les institucions perquè s’escolte la veu del sector agrari, que cada any se’ls van tancant més portes, no es donen solucions, i l’única cosa que senten són promeses”. Reivindicacions com “fer complir la Llei de la Cadena Alimentària amb prohibició expressa de venda a pèrdues, frenar l’escalada dels costos de producció, polítiques reals enfront de la sequera i canvis estructurals en les assegurances agràries, haurien de ser escoltades per tots els partits”, ha finalitzat Guardiola.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar