Nota de Premsa de Unides Podem sobre el Castor

NOTA DE PREMSA UNIDES PODEM: 

DILLUNS 15/02/2021:

Divendres vesprada es va celebrar una reunió entre els diputats per Unides Podem al Congrés Marisa Saavedra i Txema Guijarro, i membres de la Plataforma en defensa de les terres del Sénia i de la Associació Afectats per la Plataforma Castor, per informar, conèixer i ficar punts en comú respecte a les últimes novetats d’un dels projectes amb pitjors repercussions mediambientals i socials que es recorden al territori, el projecte Castor.

A la reunió també van participar membres de Totes i totes Som Vinaròs així com representats de les comarques del nord al Consell ciutadà valencià de Podem.

En la reunió es va plantejar la última notícia respecte al pagament de més de 1.350 milions d’euros per part de l’Estat, per donar compliment a la sentència del Tribunal Suprem a favor dels bancs que van prestar els diners per indemnitzar l’ex concessionària del magatzem de gas submarí

Desde Unides Podem s’havia estat valorant la possibilitat i la fórmula jurídica per evitar que les arques públiques hagen d’assumir aquesta escandalosa despesa per un projecte empresarial desastrós, però resulta inevitable el compliment de la sentència del TS.

El que sí que es va posar de rellevància i es defensarà per part d’UP és la urgència en el desmantellament de la plataforma, en la qual ja estan en període de caducitat els segellaments dels pous, instal·lats quan la plataforma va entrar en període d’hibernació.

Es reivindica aquest segellament immediat per no sofrir una desgràcia ambiental, ja que el deteriorament d’aquest segellament podría ocasionar fuites de productes químics com petroli.

Una reunió molt profitosa on es van posar en comú plantejaments respecte a la situació de la plataforma i de les diferents trames judicials i administratives en les que està immers el projecte Castor.

Els diputats han expressat els seu compromís respecte a impulsar el desmantellament d’aquesta plataforma, evitant més perills a la ciutadania i restituint els terrenys usurpats, entenent que és responsabilitat de l’Estat després de tot el despropòsit d’un procediment ple d’irregularitats que tant ha perjudicat a la població.

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar