Peníscola tanca el mes de novembre amb més de 20 activitats de visibilització de la tasca dels Serveis Socials municipals

– La Regidoria de Benestar Social ha impulsat, un nou any, activitats de conscienciació, tallers, concursos i formació

– Enguany, a més, s’ha aprovat el Pla d’Igualtat Municipal i s’han renovat els consellers del Consell d’Infància i Adolescència Local

– María Jesús Albiol: “Des de la nostra àrea impulsem activitats per a tots els trams d’edat al llarg de tot l’any i el mes de novembre l’hem fixat en el calendari com una xicoteta mostra o resum de les possibilitats i capacitats dels serveis que prestem a la ciutadania, especialment als col·lectius més vulnerables i en risc d’exclusió”

L’Ajuntament de Peníscola posa fi a l’habitual programació de Novembre és Benestar Social, que impulsa la Regidoria de l’àrea amb l’objectiu de visibilitzar la tasca dels Serveis Socials municipals en el municipi.

Aquest mes aglutina la commemoració i celebració de jornades internacionalment reconegudes com el Dia de la Infància o el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones, per això aquest va ser el mes triat per a projectar activitats de conscienciació i formació.

Enguany, concretament, més de 20 activitats s’han dut a terme al llarg del mes passat, que han finalitzat aquesta setmana amb els tallers de defensa personal, a més dels tallers d’apoderament per a dones i els tallers d’inserció laboral, que van arrancar el mes passat i es prolongaran fins al mes de gener.

La Regidoria, als ja esmentats, ha afegit aquesta anualitat tallers sobre alfabetització digital, alimentació o per a evitar fraus i estafes. S’ha repetit també l’experiència del concurs en la xarxa social Tik Tok, per a arribar al públic més jove, en la conscienciació contra la violència de gènere i s’ha comptat amb Punts Violeta en les festes que han tingut lloc a novembre també.

“Des de la nostra àrea impulsem activitats per a tots els trams d’edat al llarg de tot l’any i el mes de novembre l’hem fixat en el calendari com una xicoteta mostra o resum de les possibilitats i capacitats dels serveis que prestem a la ciutadania, especialment als col·lectius més vulnerables i en risc d’exclusió” ha explicat la regidora de l’àrea, María Jesús Albiol.

Plans a futur i participació ciutadana

Aquest mes, la Regidoria ha portat al Ple municipal el Pla d’Igualtat Municipal, un document de partida en el qual han participat múltiples col·lectius i amb el qual es treballarà per a promoure la igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania.

A novembre també s’ha aprofitat per a inaugurar un mural de grans dimensions que visibilitza el compromís de Peníscola amb la infància, qüestió que és també palesa en el CIAL, Consell d’Infància i Adolescència Local,constituït el 2019 i que aquest mes passat ha dut a terme la renovació de les seues conselleres i consellers.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar