Peníscola se sumarà aquest estiu al repte per a aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat hostalera d’Ecovidrio

• Banderes Verdes és la campanya estival de Ecovidrio que reconeix la labor dels ajuntaments i hostalers locals en matèria de reciclatge d’envasos de vidre i el seu compromís amb l’avanç cap a un desenvolupament sostenible

• Un total de 105 restaurants, bars i quiosquets de la localitat s’han sumat ja a aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Ajuntament de Peníscola i Ecovidrio

• Peníscola tractarà d’aconseguir la “Bandera Verda de la Sostenibilitat” d’Ecovidrio que van aconseguir l’Alfàs del Pi i Finestrat, durant la passada edició

• Durant la campanya, Ecovidrio també premiarà els dos hostalers de la Comunitat Valenciana més compromesos amb la sostenibilitat

L’Ajuntament de Peníscola i més de 105 establiments hostalers de la localitat competiran aquest estiu per aconseguir la Bandera Verda de la sostenibilitat d’Ecovidrio. L’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya celebra la cinquena edició de #MovimientoBanderasVerdes, la seua reconeguda campanya estival que té com a objectiu posar en valor i reconéixer el compromís de l’hostaleria local i els ajuntaments en el reciclatge d’envasos de vidre, la protecció del medi ambient i l’avanç cap a un desenvolupament sostenible.

Així, Peníscola rivalitzarà amb fins 40 municipis valencians amb l’objectiu d’aconseguir o revalidar la “Bandera Verda de la Sostenibilitat” d’Ecovidrio que ja van aconseguir l’Alfàs del Pi i Finestrat durant la passada edició d’aquesta iniciativa.

Enguany Ecovidrio també reconeixerà els dos establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de la Comunitat Valenciana, avaluant les seues iniciatives per a millorar la gestió del reciclatge de residus, el seu consum d’energia i aigua o la seua aposta per una compra sostenible, entre altres variables. El restaurant Casa Montaña (València) i el restaurant Hydra (Calp, Alacant) van ser els establiments hostalers premiat en la passada edició. Així mateix i com a novetat enguany, a part d’aquest reconeixement, Ecovidrio convidarà dues persones de cada establiment guanyador, a gaudir d’una Màster Class i una degustació de diversos plats oferits per un reconegut xef amb Estrella Verda Michelin.

El Moviment Banderes Verdes és una campanya amb la qual, tots els estius, Ecovidrio s’alia amb municipis i hostalers per a donar resposta als elevats índexs de consum d’envasos de vidre que es registren en les zones costaneres del nostre país durant l’època estival. Durant els mesos d’estiu es consumeixen un terç dels envasos de vidre que es posen en circulació i prop del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es posen en el mercat són generats pel sector hostaler. Conscient de la necessitat de fer costat a l’hostaleria, Ecovidrio posarà en marxa un equip d’educadors ambientals per a dotar de mitjans, informació i incentius el sector HORECA de la costa espanyola.

Un projecte consolidat en favor de la sostenibilitat en les nostres costes

El Moviment Banderes Verdes s’ha consolidat com una iniciativa clau per a Ecovidrio dins de la seua aliança amb el sector de l’hostaleria. A nivell nacional, la cinquena edició d’aquesta campanya comptarà amb la participació de més de 156 municipis costaners de cinc comunitats autònomes diferents i més de 16.000 establiments hostalers. Totes aqueixes localitats competiran per aconseguir els nou guardons que Ecovidrio entregarà en el territori nacional.

Lepe i Rota (Andalusia), Castelldefels i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Catalunya), l’Alfàs del Pi i Finestrat (Comunitat Valenciana), Alcúdia i Menorca (Illes Balears) i San Pedro del Pinatar (Regió de Múrcia) van ser els nou municipis reconeguts en 2023 amb aquest segell de localitat turística sostenible compromesa amb la conservació del mitjà a través del reciclatge de vidre. A més, dos d’aquests tindran l’oportunitat de revalidar el seu guardó durant aquest estiu en la vigent edició d’aquesta iniciativa.

Per altra banda, Singlot Tapes (Illes Balears); 1935 Hotel & Apartments i Picaña Hamburgueseria (Catalunya); Hydra i Casa Montaña (Comunitat Valenciana); El Rubio 360º (Regió de Múrcia); i Hotel Magazonia, Costacabria Restaurante en el Mar i Restaurant Casa Santi (Andalusia) van ser els establiments hostalers premiats en la passada edició de la campanya per la seua aposta per mesures pioneres a favor del medi ambient i el seu activisme en favor de l’economia circular.

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. El 1997, després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos i l’arrencada de les seues operacions en 1998, es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

La labor de Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenidors i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d’envasos de vidre en l’hostaleria, mobilitzar els ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i el disseny ecològic dels envasos.
En les últimes dues dècades el sistema de Ecovidrio ha permés que avui dia es reciclen set de cada deu envasos de vidre.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l’economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d’envasos de vidre és una activitat dóna suport a l’acompliment de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar