– El projecte educatiu desenvolupat per part de la Regidoria de Medi Ambient en col·laboració amb el CEIP Jaime Sanz i l’International School Peníscola del municipi, dins de la campanya COMPOTS COMPOST continua avançant
– En el mes març s’ha dut a terme un concurs de dibuix i un taller teatralitzat per la companyia Poika Teatral, amb la funció: Stop Plastik, dins de la fase del projecte corresponent al desenvolupament plàstic i artístic.
El projecte d’educació, formació i conscienciació ambiental Compots Compost, impulsat per la Regidoria de Transició Ecològica i Energies Renovables de l’Ajuntament de Peníscola per a formar i informar la ciutadania de la importància de la recollida separada i tractament correcte dels bioresidus, segueix el desenvolupament en les seues diferents fases.
En el mes març s’han realitzat en cadascun dels dos col·legis de Peníscola, CEIP Jaime Sanz i International School Peníscola, un concurs de dibuix i un taller teatralitzat per la companyia Poika Teatral, amb la funció: Stop Plastik, dins de la fase del projecte corresponent al desenvolupament plàstic i artístic.
El regidor responsable de l’àrea, Miguel Castell, ha assistit als actes de lliurament de diplomes i premis en tots dos col·legis, i ha repartit 8 distincions als dibuixos guardonats.
A més, els alumnes de tots dos centres van gaudir amb el taller teatralitzat de manera participativa, interactuant amb el personatge principal de l’obra, una professora una mica estrafolària, que els ha compartit informació sobre el perill de l’abús del plàstic i unes correctes pautes de reciclatge i compostatge.
Un projecte transversal i de futur
El projecte Compots Compost seguirà el seu curs amb l’última part de la fase tècnica, esperant a l’abril el resultat de les analítiques del compost elaborat pels alumnes en les compostadores dinàmiques subministrades per l’Ajuntament als centres.
El compost s’elabora amb els seus propis residus orgànics, procedents del menjador escolar, per a poder-lo aplicar posteriorment, tant en els horts escolars, com en els testos o jardins de les cases dels estudiants, com a adob.
Amb aquest projecte educatiu, afegit a les diferents accions i projectes d’anys anteriors, l’Ajuntament de Peníscola en coordinació amb la seua comunitat educativa, “se situen en el màxim nivell estatal en l’àmbit d’accions educatives i formatives en matèria ambiental” ha valorat Castell, posant en valor “la importància d’estar a l’avantguarda, especialment en matèria de formació i conscienciació dels adults del futur mes pròxim, les xiquetes i xiquets”.
—