Peníscola activa la zona ORA

– L’empresa adjudicatària del nou contracte del servei aportarà, durant sis anys, 1,9 milions d’euros anuals a les arques municipals

– Més de 4000 vehicles de residents empadronats que paguen l’impost de circulació en la localitat no pagaran per estacionar en la zona ORA amb l’única excepció de la zona verda

– L’adjudicatària ofereix abonaments de diferent duració per a visitants i ofereix bonificacions del 50% en el preu dels tiquets per a vehicles ECO

Avui entra en vigor el servei d’estacionament limitat per control horari a Peníscola, després de la signatura ahir del contracte del servei amb l’adjudicatària Dornier SA.
Amb aquest nou contracte, l’Ajuntament s’assegura el cobrament de més de 10 milions d’euros, al llarg dels sis anys de vigència d’aquest, pel cànon d’explotació del servei que pagarà l’empresa adjudicatària.

Així ho ha comunicat el mateix alcalde de la localitat, Andrés Martínez, destacant la importància d’aquest nou ingrés “que permetrà no incrementar la pressió fiscal malgrat l’increment dels preus en els grans contractes” qüestió per la qual ha manifestat la seua satisfacció amb la nova contractació i els beneficis que reportarà al conjunt de la ciutadania.
Les millores del nou contracte no sols es limiten a l’aportació econòmica del cànon per a l’Ajuntament, sinó que, tal com ha detallat el director territorial de la Zona Nord-Est de Dornier, Carlos Javier Arellano López, “s’han racionalitzat els horaris i la temporalitat de les zones”.

La principal novetat és la creació de la zona taronja, que estarà en marxa els dotze mesos de l’any i ocupa el Centre d’Estudis i l’esplanada del Port, única operativa en aquests moments.
La resta de zones que estableix el nou contracte redueixen l’horari anterior i els mesos en què estava operatiu, iniciant la seua entrada en vigor al maig i juny fins a octubre i setembre respectivament, afegint la Setmana Santa.

El cap de Servei en Comunitat Valenciana de l’empresa, Pedro Barona, ha compartit també l’oferta d’abonaments de diferent duració per a visitants i ha recordat les noves bonificacions del 50% en el preu dels tiquets per a vehicles ECO de baixes emissions.

El primer edil ha destacat també els més de 4000 vehicles de residents empadronats que paguen l’impost de circulació en la localitat i que no pagaran per estacionar en la zona ORA amb l’única excepció de la zona verda, “una qüestió que hem inclòs novament en les exigències del nou contracte” ha remarcat.

Durant les pròximes setmanes l’empresa adjudicatària anirà renovant la maquinària i substituint els antics parquímetres pels nous amb avanços tecnològics i la capacitat de cobrament amb targeta de crèdit; a més de la posada en marxa d’una aplicació per al pagament telemàtic.

Des de l’empresa es procedirà al pintat de places amb els colors d’acord amb la nova zonificació, a mesura que vagen incorporant zones a les restriccions horàries i de pagament ja que, de moment, l’única zona activa és la taronja.

En el web municipal s’anirà actualitzant la informació amb la nova zonificació, l’entrada en vigor del servei i els abonaments disponibles
https://va.peniscola.org/ver/16222/ZONA-ORA-2024.html

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar