Nota de Premsa de Compromís Peñíscola: Compromís Peníscola vota NO al pressupost perquè no soluciona les necessitats

 

Compromís Peníscola vota NO al pressupost perquè no soluciona les necessitats

  • Compromís Peníscola ha votat en contra dels pressupostos presentats per l’equip de govern del PP perquè “no dona solucions a les necessitats de Peníscola”.

 

Des de l’agrupació local de Compromís, afirmen que “aquest pressupost no dona solució a les prioritats de la nostra Ciutat, perquè considerem que s’han de destinar més recursos a qui més els necessiten i l’estan passant malament”.

Per altra banda afirmen que “No podem donar suport a la gestió d’un equip de govern que està tramitant tard i malament les ajudes a autònoms, quan quasi 10 mesos després d’aprovar la moció Covid que recollia el compromís d’aquestes ajudes, els autònoms de Peníscola encara estan esperant”, afirma Juan Marcos, portaveu de l’agrupació.

Juan Marcos indica que han sol·licitat que s’estudiï una baixada de l’IBI o la taxa d’ escombraries, així com incrementar les bonificacions en ordenances fiscals per a fer-les més socials, per la qual cosa “continuarem insistint que s’incloguin bonificacions en ordenances fiscals, i s’estudiï una baixada de l’ IBI o la taxa d’escombraries, per alleujar la càrrega fiscal a les famílies. Es moment de fer un esforç per ajudar a  famílies i autònoms baixant l’IBI com els Ajuntaments d’Onda o Moncofa, per exemple”

Juan Marcos se sorprèn del tímid increment de les partides corresponents a serveis socials, “en plena pandèmia mundial l’ equip de govern pràcticament dona la mateixa prioritat i urgència a comprar unes barreres i uns gegants, que a l’ increment en partides socials”. Des de l’agrupació també denuncien que “no s’ha inclòs ni un euro en necessitats socials tan urgents com reduir la bretxa digital, però sí s’han pogut comprar barreres o Gegants. Està clar que és qüestió de prioritats i, aquestes són les prioritats del PP de Peníscola”.

Des de l’ agrupació lamenten que es retalli la partida de turisme en uns 200.000 euros i que no es contemplen temes tan importants com ajudes a emprenedors, ajudes a la digitalització d’empreses, o el pla general.

Juan Marcos argumenta que han votat en contra perquè “es tracta d’un pressupost d’obres continuistes, un pressupost conformista i no social que no contribuirà al fet que Peníscola isca de la necessitat en què està immersa, un pressupost que no inclou cap baixada fiscal, un pressupost no consensuat perquè no han volgut comptar amb nosaltres, no s’aposta per la reactivació del teixit productiu i, on no podem donar suport a la seua mala gestió d’ajudes a autònoms”.

Vicent Castell, secretari local de Compromís conclou que “les propostes de Compromís són clares i aquest pressupost no les compleix”

  • Estudiar baixades fiscals i augmentar bonificacions: Baixar Ibi o taxa d’ escombraries
  • Ajudes socials per a les persones que més ho necessiten, com reduir la bretxa digital
  • Mesures que reactiven el teixit productiu, com ajudes a emprenedors, ajudes a la digitalització d’empreses o la creació d’un espai coworking que potenciï als emprenedors i diversifiqui l’economia local
  • Polítiques mediambientals per a lluitar contra el canvi climàtic

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar