L’Ajuntament de Peníscola projecta la connexió de la séquia del Rei

– L’objectiu és recuperar el seu traçat original i millorar el drenatge en la marjal

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Peníscola ha contemplat en el pressupost de l’any vigent la connexió de la séquia del Rei, el traçat del qual va ser interromput fa diverses dècades.

La intervenció que el consistori està duent a terme en els últims dos anys, de la mà de la Fundacion Global Nature, a l’entorn de l’aiguamoll, tindrà continuïtat amb diverses actuacions en la present anualitat i entre aquestes es troba la recuperació del traçat original de resta séquia.

L’objectiu de la seua recuperació, després d’haver dut a terme recentment una neteja en profunditat de tot l’entorn, és recuperar la recirculació d’aigua en aqueix tram i millorar la funció hídrica d’aquesta.

L’edil de l’àrea, Miguel Castell, ha traslladat el projecte in situ a l’alcalde, Andrés Martínez, amb el propòsit de retornar no sols l’atractiu a la zona de gran riquesa natural, sinó també, per a millorar la seua qualitat mediambiental i la seua funcionalitat com a espai verd en el centre del terme municipal.

Martínez ha posat en valor el treball continu de l’àrea en aquest entorn al llarg del mandat, “molt visible i apreciable, no sols en la séquia Sangonera, on s’ha fet un treball de neteja i dragatge extraordinari, sinó també en la zona més pròxima a l’Ullal, en l’Av. de Pigmalión, on s’ha recuperat un traçat de gran valor paisatgístic”.

El regidor ha projectat noves millores entre les quals es troben la recuperació del traçat d’aquesta séquia, una de les principals de l’entramat de la marjal peniscolana, a més de la implantació d’un ambiciós projecte de posada en valor de l’entorn, en el marc d’un projecte europeu.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar