Esbrí (PSPV-PSOE) denúncia el tracte vexatori per part del portaveu de Ciutadans que la va dir “roja de merda”

 

Esbrí (PSPV-PSOE) denúncia el tracte vexatori per part del portaveu de Ciutadans que la va dir “roja de merda”

La portaveu del grup municipal socialista a Peníscola considera que l’alcalde, Andrés Martínez, hauria d’haver actuat amb més contundència, ja que ha tardat huit dies a cridar a l’ordre al portaveu de la formació taronja

Peníscola. 25-2-2021.– La portaveu del PSPV-PSOE de Peníscola, Isabel Esbrí, ha denunciat hui en la Junta de Portaveus el tracte vexatori que ha patit per part del regidor de Ciutadans, Javier Mateu, qui la va dir “roja de merda” i ha exigit a l’edil de la formació taronja que es retracte públicament de les seues manifestacions. A més ha reclamat a l’alcalde del Partit Popular, Andrés Martínez, que actue amb contundència i no permeta aquest tipus d’actituds.

L’alcalde ha iniciat la junta fent una crida als portaveus perquè mantinguen el respecte i no perden les formes, “una crida que arriba tard, concretament huit dies tard, perquè ni va recriminar el seu comportament al portaveu de Ciutadans quan em va insultar en la comissió ni quan va ratificar aqueix insult en el ple”, ha denunciat Esbrí. De fet, ha continuat la portaveu socialista, “el representant de Ciutadans hui s’ha negat de nou a retractar-se, la qual cosa em sembla un fet molt greu”.

Els fets denunciats per la portaveu del PSPV-PSOE van tindre lloc dimecres passat 17 de febrer durant la celebració telemàtica de la Comissió de Governació de l’Ajuntament de Peníscola. Abans de començar la sessió, l’alcalde del PP Andrés Martínez va preguntar a les i els regidors com estaven i el portaveu de Ciutadans, Javier Mateu, va contestar: “estic calent per culpa dels rojos eixos, sí eixos, per culpa de la roja eixa que va votar en contra de la moció dels ocupes”.

Així mateix, en el passat ple extraordinari del 23 de febrer, Esbrí va fer referència a l’actitud de la dreta i a aquestes al·lusions cap a la seua persona per part de Ciutadans. Davant aquesta situació, Mateu, lluny de disculpar-se, va afirmar que: “Tal vegada em vaig passar o tal vegada no, amb unes expressions que vaig utilitzar (…) en un moment de ‘calentó’ i, apel·lant a la llibertat d’expressió, vaig utilitzar l’expressió rojos de merda. Bé, ací està, què li anem a fer, és el que hi ha (…)”.

Per a la portaveu socialista aquest tipus de desqualificacions són “inadmissibles” en una corporació municipal. “Es tracta d’insults molt greus que no poden ser tractats com una mera anècdota, són missatges d’odi que han sigut ignorats per l’alcalde en dues ocasions. Són idees guerracivilistes en 2021, permeses per una alcaldia”, apunta Esbrí.

La portaveu del grup municipal socialista ha afirmat que “malgrat les diferències polítiques o ideològiques cal mantenir un mínim de respecte, ja no sols per la resta de forces polítiques, sinó pel ple i per la institució. D’aquí ve que l’alcalde dega també defensar l’ajuntament. Som tots legítims representants de la ciutadania. Respecte és el mínim que ens mereixem”.

Finalment, la portaveu municipal socialista ha assenyalat que “fins ara no he dit res perquè no vull convertir la institució en un circ, però ha arribat el moment de dir prou i de defensar una corporació que actue amb la dignitat i el respecte que es mereixen els veïns i veïnes de Peníscola”.

 

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar