El PSPV-PSOE de Peníscola es suma a la petició de la FSMCV de rectificar al BOE la frase que situa l’origen de les bandes de música valencianes en les agrupacions catalanes

La portaveu del socialista, Isabel Esbrí, celebra que se les declare Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial i sol·licita que no s’aprofite una errada per a carregar contra l’executiu central

Peníscola, 19-05-2021

El PSPV-PSOE de Peníscola es suma a la petició de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) de rectificar al BOE la frase que situa l’origen de les bandes de música valencianes en les agrupacions catalanes. “Des de la FSMCV ja han remés una carta al ministre de Cultura i Esport per a demanar-li, sobre la base d’estudis i investigacions, que rectifique eixa afirmació, ja que no s’ajusta a la realitat. I això és en el que hem de basar-nos, ja que són ells els que millor coneixen la situació de les societats”, explica la portaveu socialista, Isabel Esbrí. Tot i que celebra que se les declare Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Esbrí sol·licita que no s’aprofite una errada per a carregar contra l’executiu central.

“Les Societats Musicals Valencianes conformen un extraordinari fenomen associatiu que s’estén per tot el territori de la Comunitat Valenciana”, explica Esbrí. En esta regió hi ha més de 1.100 bandes de música, més de 600 centres educatius, més de 40.000 músics, més de 60.000 alumnes i més de 200.000 socis, totes elles representen més del 50% del conjunt de societats musicals espanyoles. Per tant, “des del PSPV-PSOE de Peníscola volem reconéixer la seua funció social, cultural i educativa i defensar el seu origen”, insisteix Esbrí.

Deixant de banda l’errada, remarca Esbrí, “s’obliden que, gràcies a un govern progressista del Partit Socialista, tant en l’àmbit estatal com de la Comunitat Valenciana, hui dia les societats musicals valencianes tenen el reconeixement que es mereixen”. “Des del Grup Municipal Socialista reconeixem la labor que fan les nostres agrupacions i, lluny d’entrar en debats i contra mocions, demanem, com a ajuntament, que es rectifique eixa frase del Reial decret llei 229/2021 atenent a la petició de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana”, conclou Isabel Esbrí.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar