El Museu de la Mar de Peníscola suma més de 86.000 visitants en 2023

– La xifra registrada supera la de 2019 i aconsegueix situar-se en nivells d’abans de la pandèmia

– Destaquen les dades registrades el mes de desembre, el millor de la sèrie de 27 anys des de la seua obertura, amb quasi 4000 visitants

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola ha fet públiques les xifres d’afluència de visitants i activitat en el Museu de la Mar.

Durant el passat 2023 s’ha registrat una entrada de 86.487 visitants.

Les dades reflecteixen la recuperació de les xifres d’abans de la pandèmia, superant fins i tot registres de 2019.

Els mesos de major afluència de visites han sigut abril, amb 12.307 visites; juliol amb 11.048 visites, agost amb 16.498 visites i setembre amb 10.328 visites.

No obstant això, el mes la dada del qual és més rellevant és el de desembre, encara lluny de les xifres estivals però que ha registrat la major entrada de la sèrie de 27 anys des de la seua obertura, amb 3.889 visitants, “la qual cosa testifica la tendència a la desestacionalització que estem experimentant com a destinació turística i de recepció de visitants, gràcies a la creació de producte entorn de les dates nadalenques” ha valorat Lidia Herrero, regidora de l’àrea de Cultura en el consistori, comparant les xifres de desembre amb les de març, per exemple, molt similars, i allunyades de les del mes de gener, dada que tripliquen.

Inclusió i noves tecnologies

El Museu de la Mar ha millorat recentment l’experiència del visitant “amb un interessant projecte d’inclusió a través de la incorporació de noves tecnologies” ha destacat la regidora, recordant que el Museu compta ja amb equips interactius i projecció d’audiovisuals que contenen informació històrica sobre la pesca local, les arts de pesca, la història del mateix edifici que allotja el museu, les maquetes navals o les peces historicoarqueològiques que conté.

S’ha incorporat també al museu un sistema d’audioguies en diferents idiomes.
El Museu

Aquest Centre Blau per ADEAC, Aula de Mar i Centre SICTED, és una de les visites obligades a Peníscola per a tot aquell interessat a conéixer la tradició i cultura marinera i la importància de l’activitat pesquera en el municipi, la seua història i com aquesta ha influït en el desenvolupament turístic de la ciutat. Continua sent el públic familiar el que visita el museu en un percentatge més elevat, i de procedència fonamentalment nacional.

D’altres nacionalitats destaquen les visites de turistes francesos, alemanys, i d’Europa oriental; també un xicotet percentatge de turisme britànic, asiàtic i americà. Aquest museu, dividit en tres seccions: la historicoarqueològica, la de pesca i la de fauna marina; ret homenatge a la tradició marinera de Peníscola i alberga una exposició permanent.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la