El Colomer Zurita es prepara per a començar les obres de rehabilitació

– L’Ajuntament de Morella ultima el projecte i en les pròximes setmanes començaran els treballs de neteja
Des del consistori s’han reunit amb els carrers del Sexenni que guarden estructures en aquest edifici per a buscar una nova ubicació d’aquest material
Les obres començaran a la tardor, però es vol utilitzar la part de l’església per a actes culturals a l’estiu

Morella, 06 de març de 2021 – El Colomer Zurita de Morella es prepara per a l’inici de les seues obres de millora i rehabilitació. D’aquesta manera, durant els pròxims dies començaran els treballs de neteja i retirada del material que alberga aquest edifici i començar l’actuació. Així, actualment s’ultima el projecte que tindrà fons d’ajuda amb l’1,5% cultural. L’actuació està valorada en més de 800.000 euros i es preveu que les obres s’inicien dins de la tardor, ja que en els pròxims mesos es realitzarà el procés de licitació de les obres
Esta serà una primera fase important de la rehabilitació del Colomer Zurita que permetrà que l’edifici albergue serveis culturals i socials tan importants com, entre altres, l’Escola de Música. D’altra banda, junt amb la neteja general de tot l’edifici i la retirada de material, en les pròximes setmanes es condicionarà la zona de l’església d’aquest perquè puga acollir diversos actes culturals i activitats en els mesos d’estiu.

Tanmateix, a causa de la millora que s’ha de realitzar en tot l’edifici, l’Ajuntament de Morella ha iniciat la coordinació dels treballs  de neteja i reubicació del material emmagatzemat en el seu interior. Així, el consistori s’ha reunit amb les veïnes i veïns que tenen material decoratiu dels carrers del Sexenni per a reubicar-lo.
Com ja es va anunciar el passat mes de desembre, Morella destinarà l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a la rehabilitació del Colomer Zurita. Així, del pressupost total, el ministeri aportarà el 68%. Una vegada rehabilitat, l’edifici acollirà activitats culturals i educatives com, per exemple, l’Escola de Música.

La regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha explicat que “a causa de l’inici de les obres de rehabilitació de l’edifici, cal buidar tot el material que s’emmagatzema dins, s’ha de traslladar”. L’edil ha explicat que “les característiques del Colomer Zurita amb espais grans van servir als carrers durant el Sexenni de l’any 2018 de magatzem de les estructures més grans de la decoració i una vegada finalitzades les festes, es van tornar a guardar en aquest” i ha afegit que “ens hem reunit amb les veïnes i veïns per a buscar una alternativa per a guardar este material”. També l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “aquest és un edifici molt important i emblemàtic de Morella, així com aquesta actuació per a recuperar-lo i albergar activitats”. L’edil ha volgut “agrair la col·laboració entre les diferents administracions per a recuperar el Colomer Zurita de Morella”.

Aquest és un edifici emblemàtic situat al centre històric de la ciutat de Morella, en la mateixa plaça on està la Basílica Arxiprestal. El Colomer Zurita és un edifici de grans dimensions que ha albergat l’activitat educativa des dels seus inicis. Així va acollir les classes dels Pares Escolapis i després ja va passar a ser l’institut de la ciutat. A més, cal recordar que l’Ajuntament de Morella va recuperar la propietat de l’edifici Colomer Zurita a l’octubre de l’any 2019 quan van signar la cessió d’aquest amb la Diputació de Castelló.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar