Surt a licitació el projecte de l’Eix Cívic Central per a la regeneració del centre de Benicarló

El projecte, que surt amb un pressupost de 2,2 milions d’euros, inclou la renovació del clavegueram dels carrers de Sant Francesc i Ferreres Bretó. El termini de presentació d’ofertes finalitza el 14 de novembre

L’Ajuntament de Benicarló ha publicat a la Plataforma de Contractació del Sector Públic la licitació de les obres de regeneració urbana i ambiental de l’Eix Cívic Central, un projecte que transformarà la zona centre de Benicarló convertint-la en un espai més amable, més sostenible i més accessible.

El projecte, que ha sortit a licitació per un import de 2.279.627,5 euros, inclou l’ampliació d’espais per a vianants, la plantació d’arbres que milloren la imatge i l’adequació de noves vies de servei amb trànsit restringit, entre d’altres. A més, també es contempla la millora de l’accessibilitat, la renovació del mobiliari urbà i la implantació d’enllumenat  sostenible, a més de noves zones de bancs i umbracles.

Paral·lelament a la regeneració de l’espai en superfície, el projecte també preveu una partida de més de 500.000 euros per a la renovació de tot el clavegueram dels carrers de Sant Francesc i Ferreres Bretó, amb la qual cosa es donarà solució als problemes de canalització d’aigües en aquesta zona.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha subratllat que «aquest projecte contribuirà a transformar la imatge de la ciutat i aportarà, en el seu conjunt, un caràcter d’espai més obert i acollidor».

Xaro Miralles ha afegit que «volem ser un municipi més verd, en línia amb les ciutats europees, que guanye espai per als vianants i les bicicletes i que genere menys emissions».

L’alcaldessa també ha volgut deixar clar que «la restricció de trànsit no afectarà als comerços ni al veïnat, en el sentit que es mantindran les zones de càrrega i descàrrega i l’accés als guals».

El projecte de l’Eix Cívic Central està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i haurà d’estar executat abans de finalitzar el 2023.

El termini de presentació d’ofertes finalitza el 14 de novembre

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar