Serveis Socials gestiona 1.237 expedients de persones amb dependència a Benicarló

Des del Servei Municipal d’Atenció a la Dependència s’informa, s’orienta i s’assessora les persones que sol·liciten el reconeixement de la dependència i es tramiten les sol·licituds que resol la Generalitat. La pandèmia va reduir el nombre de sol·licituds durant l’any 2020 i es van obrir 134 expedients nous, mentre que al 2019 es van obrir 248 expedients.

Els Serveis Socials d’atenció primària de Benicarló gestionen actualment 1.237 expedients de persones amb dependència, dels quals 505 són homes i 732 són dones, la qual cosa suposa un 4,4 % del total de la població de Benicarló.

Segons les dades que es recullen en la memòria anual de l’Àrea, durant el 2020 es van obrir un total de 134 expedients nous, amb una mitjana de 12 expedients nous cada mes, tot i que durant els mesos d’abril i maig es van rebre moltes menys sol·licituds de les habituals a causa del confinament. De fet, el nombre d’expedients anuals ha estat molt inferior al del 2019, durant el qual es van registrar 248 nous casos.

Tot el volum de treball que suposen aquests expedients es realitza des del Servei Municipal d’Atenció a la Dependència, que se centra especialment en garantir una millor qualitat de vida a les persones dependents i obrir la porta d’accés a una xarxa de serveis i prestacions adreçats a promoure l’autonomia personal.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, ha assenyalat que «des del Departament es realitzen tasques essencials com informar, orientar i assessorar les persones que ho sol·liciten, a més de tramitar les sol·licituds i derivar la documentació a la Generalitat, que és qui acaba resolent els expedients».

Cerdà ha remarcat que «una vegada resolt el grau de dependència, des de Serveis Socials es continua fent el seguiment de l’expedient i treballant per atendre les necessitats de les persones amb dificultats per a realitzar les activitats bàsiques de la vida diària». «Al final —ha conclòs la regidora—, tot el treball que realitzem, tant de gestió com d’assessorament i d’acompanyament, té un únic objectiu, que és millorar la qualitat de vida de les persones dependents i també de les que viuen al seu voltant».

Teleajuda

Paral·lelament a l’atenció a la dependència, des dels Serveis Socials d’atenció primària, amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, també es gestiona el servei gratuït de teleajuda adreçat a persones majors. Durant l’any 2020 es van obrir 15 expedients nous i ja hi ha 287 expedients actius, dels quals 264 tenen assignat el dispositiu de la teleajuda.

En aquest cas, Serveis Socials s’encarrega d’informar del recurs i de realitzar la tramitació pertinent una vegada formalitzada la sol·licitud, i la Diputació de Castelló assigna el recurs i instal·la el dispositiu. Una vegada instal·lat, també es realitza el seguiment i es gestionen les possibles incidències.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar