PSOE i Compromís tomben a Benicarló la proposta del PP en defensa dels veïns afectats per l’okupació il·legal d’habitatges

 

  • La iniciativa, que planteja que els empadronaments que l’ajuntament realitza se sotmeten a un major control per a evitar que un delinqüent okupe un habitatge, és rebutjada “en una clara mostra que viuen allunyats de la realitat”
  • JosJosé Antonio Redorat, president del PP a Benicarló, i el candidat a les municipals, Juan Manuel Cerdà, prenen el carrer per a reclamar al ajutament i al Govern d’Espanya el desallotjament dels okupes en menys de 24 hores

 

PSOE i Compromís han decidit rebutjar la proposta del PP a Benicarló per a defensar “solucions al problema real de l’okupació de la qual la nostra ciutat no és aliena”. Ho han fet tombant una iniciativa que el Grup Municipal del PP ha presentat per a blindar els drets dels propietaris afectats per aquesta mena de delictes i també per a donar solucions als veïns que viuen al costat d’un habitatge okupada.

El ple va demostrar, tal com assenyala el president local del PP, “que l’esquerra viu una realitat paral·lela mentre els veïns pateixen problemes reals”. I en el PP, “estem al costat dels nostres ciutadans perquè vam governar per a ells amb el desig de ser-los útils. És per això que aquesta iniciativa elevava al ple una realitat que Benicarló lamentablement pateix amb el desig d’habilitar mesures eficaces en defensa de drets que hui estan vulnerats”.

La mateixa que aquest cap de setmana el PP ha compartit al carrer amb els veïns a fi de reivindicar “solucions davant un problema d’extrema gravetat”. El president local, José Antonio Redorat, i el candidat a les eleccions municipals, Juan Manuel Cerdà, han escoltat els veïns per a atendre les seues demandes i canalitzar les solucions “que no sols són possibles, sinó necessàries”, ha assenyalat Redorat.

En efecte, la proposta del PP plantejava un reforç de les mesures de control en la tramitació dels empadronaments. “No és possible que un delinqüent arribe a l’ajuntament i aconseguisca empadronar-se en un habitatge que ha decidit okupar amb total impunitat”. “És necessari que siguem exigents en aquests processos i fiscalitzem els tràmits per a assegurar que cap empadronament dona recer a un delinqüent”.

En paral·lel, el PP reclamava al Govern d’Espanya la modificació de la llei per a garantir el desallotjament dels delinqüents en menys de 24 hores, així com recuperar el delicte d’usurpació d’habitatges. D’igual manera, la proposta també exigia un enduriment de les penes de presó per a les màfies que es dediquen a cometre aquest tipus de delictes utilitzant a famílies en una situació vulnerable.

Per a Redorat, els Serveis Socials estan exercint una funció bàsica en la defensa de famílies i veïns en situació d’emergència “i hem de blindar el seu treball per a evitar que ningú puga aprofitar-se dels qui estan en una situació desesperada”. “Cal activar plans d’habitatge que donen solucions i frenen els delictes”, perquè “el que no es pot permetre és que d’un delicte emane un dret”.

Cal assenyalar que entre gener i juliol d’enguany, la província de Castelló va registrar 182 casos d’okupació enfront dels 224 registrats durant tot el 2021. I en el PP, “estem convençuts que hi ha solució a un problema d’extrema gravetat per a qui el pateix”. Per aquest motiu, assenyala Redorat, “treballarem a peu de carrer i des de les institucions amb el compromís de modificar una llei que defense drets i castigue als qui cometen un delicte de violació de domicili o usurpació d’habitatge”.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar