Nota de Premsa PSPV-PSOE Benicarló: El president del PP de Benicarló “el rei de les ‘fake news’”

Menteix quan afirma que empreses, comerços i autònoms a dia d’avui no han cobrat ni un euro.

Li demanem al senyor Redorat que no seguisca agafat a l’escalada de la mentida ni un minut més. Deixe de fer oposició amb la pandèmia ,”intentant treure una mica de profit polític davant d’aquesta greu situació “.

Faça el favor de pujar al barco i reme per sortir d’aquesta difícil situació.

Benicarló, 19 de maig de 2021: No podem creure que a hores d’ara el president del PP local, el senyor Redorat Fresquet, no tinga coneixement de les ajudes aprovades i pagades, no només per l’Ajuntament de Benicarló, sinó també per part de la Diputació Provincial de Castelló, per la Generalitat Valenciana i pel Govern Central. 

La veritat només té dos oposats: l’error i la mentida.

S’han abonat per part de l’Ajuntament les Ajudes Parèntesi, que comptaven amb un crèdit de 893.744 euros, dels quals s’han pagat 454.334 euros a les 301 empreses que els han sol·licitat (2.000 euros per empresa o  autònom, més 200 euros per persona treballadora). Amb els diners sobrants (439.390 €) s’obrirà una nova línia d’ajudes per a empreses d’altres sectors que no s’han pogut beneficiar d’estes ajudes o per a empreses que podien sol·licitar-les i, per diferents motius, no ho han fet

Per cert, senyor Redorat, aquests ajuts es paguen amb aportacions de la Generalitat Valenciana, de la Diputació de Castelló i de l’Ajuntament de Benicarló. L’aportació corresponent a l’Ajuntament de Benicarló (el 15% del total) apareix recollida en el Pressupost Municipal de l’any 2021, és a dir, que si haguera estat necessari el seu suport polític per pagar-les, no s’hagueren pogut pagar, ja que es van oposar al Pressupost Municipal amb el seu vot negatiu.

Aquesta n’és només una mostra. Podem fer una relació major d’ajudes destinades a pal·liar els efectes de la Covid : 30.812,28 euros a 70 empreses de la ciutat; 200.000 euros per a petites empreses i autònoms per a despeses com ara lloguer/hipoteca, llum, aigua o internet.  50.000 euros en vals de descompte per a promocionar les compres en el comerç de proximitat, la suspensió de la taxa d’ocupació de la via pública per al primer i segon semestre de l’any 2021 amb l’objectiu d’ajudar els hostalers locals; també se n’han beneficiat de la suspensió els  paradistes del mercat ambulant. Ajudes al sector cultural mitjançant contractacions per a diferents esdeveniments culturals. Podem afegir les ajudes al sector turístic, amb la campanya “Benicarló, destinació segura”, realitzada des de l’Ajuntament, i  que se suma als ajuts directes de la Generalitat Valenciana des del seu departament de Turisme, per a empreses adherides al Sicted, a l’Exquisit Mediterraneo, a Creaturismed i  a la marca de turisme musical Mediterranew Musix; es tracta d’ajudes directes a les empreses que van des dels 500 euros als 75.000 euros depenent de el tipus de negoci , i sense incompatibilitat per rebre altres subvencions.

Ha de saber també el senyor Redorat que dels romanents de Tresoreria es destinaran 200.000 euros més a la partida de Serveis Socials (a part de tot el ja destinat, que són 275.000) i 175.000 euros a les partides de Comerç i promoció econòmica. Concretament per a llançar bons per a fomentar el consum a Benicarló (75.000 euros) i per a subvencions per a empreses (100.000 euros)

Compare tots els paquets d’ajudes per pal·liar aquesta difícil situació amb les ajudes que va oferir el seu partit en l’anterior crisi. No busque ajudes perquè no les trobarà. Només vam tenir retallades sanitàries, educatives, ajustos i acomiadaments massius. En aquesta crisi sanitària, econòmica i social derivada de la Covid, s’ha injectat finançament a tots els sectors productius, sense deixar ningú enrere. Així que lliçons de gestió econòmica, el PP no en pot donar cap si comparem les respostes a les dues crisi.

Avui tenim unes dades d’atur elevades, i es treballa per mantindre i recuperar com més prompte millor els llocs de treball perduts per la greu crisi sanitària que ja estem superant. 

Però, senyor Redorat, quin atur vam heretar a Benicarló? Li ho recordem: el 2013: el 22,36%, 2.710 persones, o famílies com a vostè li agrada recordar. El 2014: 20,63%, 2.550 persones; el 2015: 18,27%, 2.256 persones. Avui, havent passat ja el pitjor de la crisi sanitària, que ha obligat fins i tot a la paralització total i absoluta de l’activitat econòmica a nivell internacional i nacional, tenim a Benicarló una taxa d’atur del 16,55%, lluny encara de les xifres assolides amb les polítiques aplicades pel seu partit. És vostè d’aquelles persones que “consells dono, que per a mi no tinc”

Senyor Redorat, no seguisca agafat a l’escalada de la mentida.

D’altra banda, segueix amb el seu full de ruta al proposar idees o fer referència a assumptes que havien d’haver resolt els seus companys de partit fa lustres. Vam poder escoltar en l’últim ple municipal com es proposava per part del portaveu del PP de Benicarló, com a solució al tema de la piscina, “la comissió d’irregularitats administratives”, argumentant que no passava absolutament res per fer-les. Oblidant per complet, que van ser les irregularitats comeses pels seus companys de partit les que van desembocar en la declaració de nul·litat de ple dret d’un contracte per ells signat. És aquest fet el que ens ha fet arribar fins on som. 

Aquests fets els resten crèdit com a oposició. El seu únic afany és utilitzar tots els mitjans al seu abast, incloent-hi la mentida en els moments de dificultat, per tornar a governar.

Molta política de boca afirmant lleialtat i col·laboració, però veiem que les paraules se les emporta el vent, i vostè, senyor Redorat, torna a quedar en evidència un cop més.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar