Les forces de seguretat es coordinaran per a garantir unes Falles de Benicarló sense incidents

La Junta Local de Seguretat s’ha reunit avui amb l’objectiu de concretar l’estratègia de coordinació policial de les Falles 2024. Els actes amb més afluència de gent, especialment des dels dies 15 al 19 de març comptaran amb un dispositiu especial.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, i la secretària general de la Subdelegació del Govern a Castelló, Alicia Guillén, han presidit avui la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc a Benicarló i que ha servit per a definir les diferents estratègies de seguretat que es coordinaran amb motiu de la celebració de les Falles 2024.

La reunió també ha comptat amb la presència del regidor de Policia i Governació, Fabián Flos, la regidora de Falles, Arantxa García, el regidor d’Agricultura, Borja Castell, el tinent de la Guàrdia Civil a Benicarló, José Manuel Martín, el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, i l’inspector en cap de la Policia Autonòmica Fernando Pérez, a més d’altres comandaments de la Guàrdia Civil, Policia Local i Policia Autonòmica.

L’alcalde ha subratllat que «la coordinació entre els diferents cossos de seguretat garantirà que els actes més participatius i més massius puguen discórrer amb total normalitat» i ha recordat que «Benicarló comptarà amb reforços en els dies de major afluència».

Juanma Cerdá ha subratllat que «volem que totes les persones puguen gaudir de les Falles amb tranquil·litat i seguretat» i ha fet una crida «a la convivència i la responsabilitat de tots».

La secretària de la Subdelegació, per la seua banda, ha confirmat que «la Guàrdia Civil farà un esforç important i aportarà agents de la Comandància i del grup Roca que es destinaran a les zones exteriors de la població».

Tant el tinent de la Guàrdia Civil com el cap de la Policia Local com també l’inspector en cap de la Policia Autonòmica han posar en valor la coordinació de tots els cossos per a reforçar la presència al carrer durant les Falles, especialment els dies amb més afluència de persones per a assegurar «unes Falles amb totes les garanties de seguretat».

El cap de la Policia Local també ha agraït l’esforç de Junta Local Fallera, Brigada d’Obres i l’empresa de neteja «per a poder organitzar un dispositiu efectiu per a tots».

Comença el muntatge de casals

Pel que fa a les afectacions a la circulació, aquesta setmana han començat les restriccions al trànsit amb el tancament del pàrquing del Mercat (podran accedir-hi els paradistes pel carrer de Pius XII) i el pàrquing de la plaça de la Constitució (els abonats tindran un espai reservat al pàrquing de la plaça de Mossén Tomás).

Paral·lelament, cal recordar que s’ha habilitat un pàrquing al carrer del Tossal de les Figueres, amb capacitat per a 180 places, i que s’estan ultimant els treballs d’adequació d’un nou pàrquing a l’avinguda del Maestrat, que comptarà amb més de 250 places.

El cap de la Policia Local també ha recordat que ja està oberta la circulació des del carrer de la Mare de Déu del Carme fins al carrer d’Alcalà i des del carrer del Pintor Sorolla fins a Joan Carles I.

Pel que fa a l’horari de tancament dels casals, s’han establert les 5.00 hores per a tots els dies.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar