L’alcalde firma els convenis anuals amb Ateneu Maestrat i AFA Benicarló

Cadascuna de les entitats rebrà una subvenció nominativa de 5.000 euros per a la gestió dels centres assistencials i l’execució dels programes d’autonomia personal que tenen en marxa. Entre les dos associacions atenen 78 persones en un espai municipal ubicat a l’Edifici Irta.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, ha firmat els dos convenis que anualment es renoven amb dos de les entitats socials de Benicarló que compten amb centres assistencials: Ateneu Maestrat, que atén persones amb dany cerebral sobrevingut, esclerosi múltiple i altres malalties neurològiques; i AFA Benicarló, que tracta persones afectades d’Alzhéimer i altres demències.

Les dos entitats presten servei en les instal·lacions municipals de l’Edifici Irta i compten amb el suport de l’Ajuntament, que, a més de cedir-los l’espai per a prestar els serveis, els atorga una subvenció nominal de 5.000 euros a cadascuna per a la gestió dels centres i per a l’execució dels programes d’autonomia personal que tenen en marxa.

Actualment, Ateneu Maestrat atén 43 persones de tota la comarca (19 de Benicarló), a qui ofereix programes d’informació i assessorament, de formació i sensibilització, de promoció de l’autonomia personal, d’inserció sociolaboral, d’empoderament femení, de salut sexual, d’esports i activitat física i de participació ciutadana. També s’ofereix un programa infanto-juvenil, a més de transport adaptat per a les persones usuàries.

Pel que fa a AFA Benicarló, actualment està donant servei a 35 persones a través de la Unitat de Respir, un centre on els usuaris i usuàries treballen l’estimulació cognitiva i sensorial, l’atenció al llenguatge o l’autonomia personal a través de tallers d’activitats quotidianes de la vida. Paral·lelament, també es treballen la coordinació, l’equilibri o el coneixement del mateix cos.

L’alcalde ha remarcat que «aquests convenis són fonamentals per tal de garantir que les persones amb necessitats especials reben l’atenció i el suport que necessiten» i ha agraït a Ateneu Maestrat i a AFA «el treball excepcional que realitzen». Juanma Cerdá ha reiterat que «l’Ajuntament està compromès a donar-los tot el suport necessari»i ha afegit que «la nostra col·laboració amb aquestes entitats reflecteix el nostre compromís amb el benestar de tots els ciutadans de Benicarló, especialment aquells que més ho necessiten».

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar