La UPCCA forma en prevenció a més de 1.400 alumnes de secundària de Benicarló

Els tallers s’han dut a terme en tots els centres de secundària, batxillerat, FP bàsica i el Centre Integrat Públic de Formació Professional.

Les jornades de prevenció que imparteix cada any la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Benicarló han beneficiat aquest curs més de 1.400 joves de la ciutat, entre alumnes de l’ESO, Batxillerat, FP bàsica i els diferents grups de formació professional del Centre Integrat Públic de Formació Professional.

El treball que ha desenvolupat la UPCCA s’ha centrat en la prevenció del consum de drogues i també en la prevenció de les addiccions comportamentals, amb l’objectiu d’afavorir el diàleg i la reflexió entre l’alumnat i posar en valor la importància d’un oci i temps lliure educatiu i alternatiu que potencie les habilitats i capacitats personals.

Respecte a la prevenció del consum de drogues, els tallers han servit per a reflexionar al voltant de l’alcohol, el tabac i el cànnabis, per ser aquelles substàncies que tenen un inici més precoç entre la població, les més consumides al llarg de la vida i les que tenen un major impacte en la salut pública.

La premissa bàsica, en aquest cas, és la d’allargar el màxim possible el primer consum, com a mesura per a desenvolupar un risc menor de dependència cap a una substància tòxica.

Pel que fa a la prevenció de les addiccions comportamentals, les xarrades s’han centrat  en l’abús del mòbil, els videojocs i les xarxes socials i s’han donat a conéixer les estratègies que utilitzen aquestes aplicacions, que provoquen una alta atenció als dispositius i greus dificultats per deixar d’atendre el que ocorre en les pantalles.

En aquesta mateixa línia, també s’ha treballat en els batxillerats la prevenció a la ludopatia, posant especial atenció als jocs d’atzar en línia. En l’actualitat, la població jove és la que està més exposada al risc de desenvolupar la malaltia de la ludopatia. De fet, el col·lectiu de joves és l’objectiu prioritari de la publicitat, per tal que l’entenguen com un joc, com una manera fàcil d’aconseguir diners, des de la comoditat, la intimitat i la seguretat de casa.

Cal destacar l’elevada acceptació que ha tingut aquesta formació per part de l’alumnat participant, ja que han valorat la iniciativa amb un 8,7 de mitjana. Des de la UPCCA, han mostrat el seu agraïment als centres educatius per la seua col·laboració en la implementació d’aquest programa.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar