La Policia Local de Benicarló denuncia 23 vehicles en la campanya de control de cinturons de seguretat

La campanya de control de cinturons de seguretat i sistemes de retenció infantil s’ha tancat amb 23 denúncies i 664 vehicles controlats. Els controls s’han fet a les entrades dels centres educatius.

El balanç de la campanya de control de cinturons de seguretat i sistemes de retenció infantil que va dur a terme la Policia Local la setmana passada ha estat de 23 denúncies, un 3,4 % dels 664 vehicles controlats. Els controls s’han fet a les entrades dels centres educatius de la ciutat per a vigilar que els xiquets i xiquetes vagen correctament asseguts en una cadira adequada per al seu pes i talla.

La campanya, promoguda per la Direcció General de Tràfic, ha servit per recordar l’obligatorietat de fer servir aquests mecanismes, que està demostrat que són el sistema de seguretat vial més senzill, rendible i eficaç en tot tipus de vies i trajectes.

Augmenten les morts per no portar cinturó

Tot i la baixada de la sinistralitat que es va produir l’any passat a causa de les restriccions de mobilitat, el nombre de persones mortes en carretera que no feia ús del cinturó de seguretat va augmentar durant el 2020, i va passar del 22 % del 2019 al 26 %.

En el cas dels xiquets i xiquetes, encara és més important la utilització dels sistemes de retenció infantil, perquè segons les dades de la Direcció General de Tràfic, 9 de cada 10 lesions infantils greus o mortals s’haurien evitat amb la utilització dels sistemes de retenció obligatoris, que en el cas d’accidents redueixen les lesions un 75 %.

A Espanya, els menors d’edat amb una altura igual o inferior a 135 cm és obligatori que utilitzen de manera correcta el sistema de retenció infantil adequat a la seua talla i pes.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar