Els Jardins del Mucbe s’obrin a l’art urbà amb l’escultura ‘Un bri d’esperança’

L’artista Josep Antoni Garcia Bel ‘Garci’ reivindica la necessitat de preservar la natura com a única via de supervivència i fa una crida a canviar la manera de viure per a evitar destruir el planeta. L’escultura s’emmarca en l’espai cultural més emblemàtic de Benicarló.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del regidor de Cultura, Pedro Manchón, i de l’artista Josep Antoni Garcia Bel ‘Garci’, ha inaugurat aquest matí l’escultura que presidirà els Jardins del Mucbe en una aposta decidida de la Regidoria de Cultura per l’art urbà i pel suport als artistes de la zona. «És un cant a l’esperança i al futur —ha dit l’alcaldessa—, just en el moment en què més necessitem aquesta esperança econòmica, social i emocional».

Xaro Miralles ha explicat que «tot i que en un primer moment vam pensar de situar-la a la plaça de Sant Vicent, al centre històric de Benicarló, finalment hem decidit que els Jardins del Mucbe són el millor entorn possible per a aquesta peça, ubicada en l’espai cultural més emblemàtic de Benicarló i al bell mig del que va ser hort dels franciscans, de l’antic Convent de Sant Francesc».

L’escultura, anomenada ‘Un bri d’esperança’, representa el renaixement de l’ésser humà i reivindica la necessitat de preservar la natura com a única via de supervivència. «El missatge està molt clar», ha assenyalat l’artista. «Si volem continuar conservant el planeta, hem de canviar el nostre paradigma de vida, la manera de viure i d’entendre-ho tot, i fer les coses d’una altra manera», ha assegurat ‘Garci’.

En aquest sentit, l’artista ha explicat que «a més de sintetitzar tot el que estem fent amb la natura, és a dir, la destrucció i la degradació, també he volgut representar que la natura és tossuda i vol continuar vivint, de manera que, de la mort, torna a ressorgir la vida». «D’aquí, el títol de l’obra», ha puntualitzat.

El regidor de Cultura s’ha mostrat satisfet per la inauguració de l’escultura «just un any després de presentar-ne el projecte» i ha constatat que es tracta d’una obra «amb molt de missatge i molta càrrega emocional».

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Tírig reclama major assistència mèdica

L’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, torna a demanar a la Conselleria de Sanitat major i millor cobertura sanitària en el municipi. “Parlem de la tornada,