Els ajuntaments de Benicarló i la Vall d’Uixó exigeixen a la Conselleria d’Igualtat que assumisca la gestió de les residències de gent gran

Xaro Miralles i Tania Baños recorden que la Llei de Serveis Socials Inclusius estableix la gestió dels centres assistencials com a competència autonòmica

L’Ajuntament de Benicarló i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó exigeixen a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que assumisca la gestió dels centres assistencials dels dos municipis, en compliment de la Llei 3/2019, de 19 de febrer, de Serveis Socials Inclusius que estableix la gestió de les residències com a competència autonòmica.

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, i l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, han mantingut una reunió per establir una estratègia comuna «per tal que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives atenga les seues competències i signe un compromís que concrete els passos i dates a seguir». També demanen «la creació d’una comissió bilateral entre la Generalitat Valenciana i cada Ajuntament per poder materialitzar aquest full de ruta».

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ja ha signat el contracte programa amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i el de Benicarló el signarà en breu. Aquest és el document a través del qual l’administració autonòmica finança la contractació dels equips base dels serveis socials i dels centres assistencials.

En aquest document es fixen unes quantitats econòmiques que no són suficients per a cobrir les despeses que generen aquestes residències als ajuntaments, quan són una competència impròpia, com recull la llei. Així, Baños i Miralles reclamen a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que «se’ns tracte atenent la nostra particularitat, perquè el contracte programa és un model comú per a tots els ajuntaments però no té en compte que no tots som iguals». Per això, demanen «començar ja amb les taules de treball per a aquesta transició, perquè els tràmits no són senzills i no es pot demorar més aquest procés».

En el cas de la Vall d’Uixó, perquè gestiona directament la residència de gent gran Hogar Sagrada Familia, assumint una inversió important que ha augmentat considerablement amb la Covid-19; i en el cas de Benicarló, perquè gestiona 3 residències i 2 centres de dia mitjançant un organisme autònom amb més de 300 persones a càrrec seu, entre usuaris i treballadors.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar