El record a les dones ucraïneses marca la celebració del 8 de març a Benicarló

Benicarló ha commemorat el Dia de les Dones amb la lectura d’un manifest institucional i de diversos textos reivindicatius a càrrec de l’alumnat i del professorat dels diversos centres educatius i de diverses entitats de la ciutat. La jornada es completarà aquesta tarde amb la representació l’obra de teatre «Cigarreras» a l’Auditori Pedro Mercader.

La commemoració del Dia de les Dones a Benicarló ha reunit representants institucionals, de la comunitat educativa i de la societat benicarlanda per a posar damunt la taula els avanços aconseguits i recordar els reptes que encara estan pendents. Durant tot l’acte ha estat present el record a les dones ucraïneses que estan vivint les conseqüències de la invasió russa i que, com en tots els conflictes bèl·lics, són la població que més pateix la violència.

La lectura del manifest institucional ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Xaro Miralles, la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, el portaveu del PP, Juan Antonio Mañá, el portaveu de Ciudadanos, Benjamín Martí, i la portaveu de Compromís, Marta Escudero.

A través del manifest, els representants polítics han reclamat «esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria, l’educació per a la igualtat d’oportunitats, la incorporació de les dones a la societat de la informació i el suport a les dones que viuen en l’àmbit rural» i han reconegut que «la pandèmia està ocasionant un impacte negatiu en els drets de les dones», alertant sobre les conseqüències que aquesta reculada suposarà per a les generacions futures.

L’alumnat i el professorat del Centre Integrat Públic de Formació Professional, de l’IES Ramon Cid, de l’IES Joan Coromines i del Col·legi La Salle han fet una crida per a l’eliminació de prejudicis sexistes i per l’educació en la igualtat i el respecte, i han exemplificat algunes de les situacions sexistes que ocorren diàriament. A més, també han participat en la lectura del manifest el Centre Ocupacional IVASS El Maestrat, Ateneu Maestrat i l’Assemblea de Dones Benicarló.

La programació al voltant del Dia de la Dona, que s’allargarà fins al 3 d’abril, continua aquesta tarde amb la representació gratuïta de l’obra de teatre «Cigarreras», a l’Auditori Pedro Mercader a les 21.00 hores.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar