El PSPV de Castelló es mobilitza contra la decisió del PP de Carlos Mazón de desmantellar el Pla Edificant i deixar a milers d’alumnes amb aules desfasades

El secretari general Samuel Falomir se suma a les concentracions de protesta a Benicarló, Betxí i Borriol per a defensar les inversions en l’educació pública

El PSPV-PSOE de Castelló s’ha sumat aquest dimarts a les concentracions convocades a Benicarló i Borriol -i ho farà a Betxí aquesta vesprada- per les comunitats educatives com a protesta a la decisió del govern de la Generalitat Valenciana, ara en mans del PP, “de desmantellar i liquidar el Pla Edificant”. Amb la presència del secretari general provincial, Samuel Falomir, en les manifestacions, els socialistes visibilitzen el seu profund malestar pel que consideren són les primeres conseqüències de “la gran onada de retallades promoguda pel govern conservador de Carlos Mazón”. “Ja comencen a devastar els serveis públics valencians”.

El líder socialista ha denunciat que “mentre Mazón perdona centenars de milions d’euros a les rendes més altes en el seu primer any al capdavant del Consell, ha eliminat d’una plomada la inversió milionària prevista per l’anterior executiu socialista per a la construcció, reforma i ampliació de centres educatius”. “És la prova que el PP ha tornat a ballar amb els de sempre, governar per a eixa minoria rica que pot permetre’s tots els luxes mentre la gran majoria social veu com la sanitat, l’educació i els serveis socials es desfan”.

En les protestes també han participat representants de la comunitat educativa, sindicats, AMPES, associacions de veïns i diputats i diputades tant provincials com autonòmics. Tots ells han coincidit a denunciar “l’atac” del PP a l’educació pública i han exigit que es dote al Pla Edificant “de tots els recursos possibles per a dignificar les aules i garantir el millor aprenentatge a les futures generacions”. “L’educació pública és un dret fonamental i no podem permetre que el PP la pose en risc”, ha defensat Falomir.

El líder socialista ha recordat que el Pla Edificant havia permés iniciar o licitar més de 2.500 actuacions en centres educatius de tota la Comunitat Valenciana, de les quals més de 300 s’han executat o anaven a ser-ho en un futur a la província de Castelló. “Amb la decisió del PP, totes aquestes obres es paralitzaran, deixant milers d’alumnes i alumnes sense les millores que necessiten els seus centres educatius”, ha lamentat.

Reaccions dels portaveus

Des de Benicarló, el líder socialista Ilde Añó ha assegurat que “som la localitat més perjudicada per aquesta retallada, ja que no s’invertirà ni un sol euro dels quasi 20 projectats pel govern de Ximo Puig per a l’IES Ramón Cid i el cinqué col·legi a pesar que estava tota la tramitació feta”. A Betxí, el portaveu Juanma Moreno ha afegit que “des del PSPV no permetrem que el PP desmantelle l’educació pública a Castelló i continuarem mobilitzant-nos en defensa del Pla Edificant i la construcció de la nova escoleta del municipi”. Per la seua part, el cap del grup municipal de Borriol, José Alejandro Maireles, ha afegit que “exigirem al Partit Popular que faça marxa enrere en aquesta decisió tan nefasta per a l’educació dels nostres fills i filles i que trenca d’arrel l’aspiració d’impartir l’educació secundària al nostre poble”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar