El PSPV de Benicarló denuncia que l’alcalde Juanma Cerdà “trenca tots els seus compromisos electorals” amb l’augment d’un 20% de l’IBI

El regidor Carlos Flos recrimina que, amb aquest augment, l’Ajuntament faça front a l’actualització a l’alça dels sous polítics aprovada amb els únics vots de PP i Benigazlum

El PSPV de Benicarló s’ha posicionat en contra de qualsevol augment de la càrrega impositiva a les famílies benicarlandes després de la imposició de l’alcalde del PP, Juanma Cerdà, de disparar un 20 per cent l’IBI “en el moment menys oportú”. El regidor Carlos Flos denuncia que el primer edil “ha trencat tots els seus compromisos electorals” amb la ciutadania, a qui carregarà, amb l’increment d’impostos, l’actualització a l’alça dels sous polítics. “Els veïns i veïnes de Benicarló pateixen de primera mà la crisi de preus per la guerra d’Ucraïna i el que menys esperen del seu ajuntament és que els asfixie encara més”. “I ho han fet sense donar les explicacions oportunes a ningú, ni als seus propis votants”.

Flos recorda que el PSPV de Benicarló va congelar els impostos durant els últims huit anys i, és més, en els moments més durs de la pandèmia, quan els ciutadans i les empreses més ho necessitaven, algunes taxes van ser derogades per tal de no ofegar als contribuents. Tot el contrari, afirma, “del que proposa l’actual executiu del PP i Benigazlum”. “El PP sempre ha tingut un discurs dur contra els impostos, fins i tot parlava que vivíem en un suposat ‘infern fiscal’, i ara, a la primera de canvi, imposen la major pujada de l’IBI de la història de Benicarló”.

El representant socialista demana a Cerdà que estudie alternatives per a incrementar els ingressos “sense posar la diana en les butxaques de la població benicarlanda”. “Hi han altres possibilitats i altres maneres: gestió, capacitat de treball i competència, tres qualitats que, en tres mesos, hem constatat que els manquen als actuals mandataris”.

Pujada del cost polític de l’Ajuntament
Des del grup municipal socialista, el portaveu Ilde Añó s’ha mostrat també el seu descontent per l’aprovació paral·lela de l’augment dels sous dels càrrecs polítics “en un ple en què es demanava a la ciutadania un esforç econòmic perquè l’Ajuntament poguera fer front a totes les càrregues financeres”. “No és de rebut el que està fent el PP i Benigazlum amb els seus veïns i veïnes, per això ens hem oposat frontalment a aquesta pujada desproporcionada d’impostos i de salaris”.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar