El PP és incapaç de donar una calendaritització per a l’inici de les obres del Ramón Cid de Benicarló

Ilde Añó reitera la preocupació per la indefinició de PP Vox respecte al començament de les obres.

Ana Besalduch diu que Mazón menteix quan afirma que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys, perquè de 2 a 3 ja ho és des del Govern de Ximo Puig.

Ilde Añó, portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament de Benicarló, acompanyat pels diputats José Luis Lorenz, portaveu d’Educació en Les Corts i Ana Besalduch, secretària general de Ports Maestrat, ha mostrat la seua preocupació davant la indefinició del govern del PP Vox en la Generalitat per a començar l’obra de l’institut Ramón Cid que es va retirar del programa Edificant quan estava a punt per a licitar el projecte.

Añó va recordar que el PP local afirma que des de Conselleria els han dit que es farà per gestió directa, la qual cosa preocupa encara més perquè l’última vegada que es va parlar de gestió directa va ser en 2007 sent alcalde Marcelino Domingo i aquesta gestió directa mai va arribar a Benicarló. Per tant els socialistes de Benicarló pensen que realment el PP no és capaç de donar una calendaritització per a les accions necessàries que condueixin a l’inici de les obres.

Per la seua part Ana Besalduch va afirmar que Carlos Mazón ( president de la Generalitat) menteix quan diu que farà gratuït el tram de 0 a 3 anys perquè el de 2 a 3 anys ja ho és des de l’anterior legislatura- Besalduch assenyala que torna a mentir quan Mazón diu que serà universal perquè només es podran beneficiar aquelles famílies que viuen als pobles que si tenen escoles infantils autoritzades i a la nostra comarca els pobles xicotets no tenen .

La diputada i secretària general socialista de Ports Maestrat va explicar que per a muntar aquesta gratuïtat en el tram 0 a 3 anys , la qual cosa qualifica de nou de mentida, la Conselleria ha dit que serà a través d’uns bons que es donaran a les “escoletes” tant públiques com privades. No obstant això, assenyala Besalduch, no s’obrirà cap aula nova com si va fer el Govern de Puig per a posar en marxa la gratuïtat de 2 a 3 anys.

La diputada raona que els pobles xicotets no tenen escoles municipals infantils pel que els xiquets d’aquests pobles no tindran la possibilitat de ser escolaritzats al seu poble si no s’obrin aules noves. Per exemple, assenyala la diputada, a Benicarló hi ha tres escoles infantils municipals amb una ràtio d’unes 100 places, però diu estar segura que la mateixa quantitat es quedarà sense escolaritzar.

Per la seua part el portaveu d’educació en les Corts, José Luis Lorenz va assenyalar la gran preocupació perquè el Pp ha abandonat les posicions de la dreta per a passar a les de la ultradreta i això es nota en totes les retallades del sistema públic i que van començar pel Pla Edificant . En el pressupost es va retallar 122 milions, que a Benicarló afecta al Ramón Cid, amb pressupost de 20 milions i que el Pp ha paralitzat sense data.

També es necessita un nou col·legi, però malgrat insinuar que s’anava a començar amb barracons, en l’àmbit docent ningú sap res i hauria d’obrir al setembre. Lorenz també va assenyalar que les retallades en unitats als pobles de l’interior suposa un atac a l’educació pública, que és l’única alternativa en aquests municipis.

El diputat socialista també va fer referència a la retallada que afecta el col·legi d’educació especial de Vinaròs, o als grups de la EOI ( Escola oficial d’Idiomes) del Maestrat. Lorenz va lamentar l’arraconament del valencià amb la nova Llei preguntant-se per que no ha de tindre les mateixes possibilitats en les zones de parla valenciana com el Maestrat. Va sentenciar que és la porta oberta per a fer-ho desaparèixer.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar