El personal dels Serveis Socials i dels centres de l’OACSE, Entitat Destacada en l’Àmbit Social de 2021

La tasca realitzada durant la pandèmia de suport als col·lectius més vulnerables els han fet mereixedors d’aquest reconeixement. El seu esforç, dedicació i compromís han permés afrontar i superar els moments més crítics de la pandèmia.

El plenari del Consell Municipal de Benestar Social ha acordat proposar el personal dels Serveis Socials Municipals d’Atenció Primària Bàsica i Específica de l’Ajuntament de Benicarló i al personal dels Serveis Socials d’Atenció Secundària de l’OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats) com a Entitat Destacada en l’Àmbit Social de l’any 2021 per la seua implicació, dedicació, tracte humà i compromís amb la ciutadania durant la crisi sanitària provocada per la covid-19.

Pel que fa als Serveis Municipals d’Atenció Primària Bàsica i Atenció Primària Específica, ubicats al Centre Social La Farola i declarats com a personal de serveis essencials durant l’estat d’alarma, han desenvolupat el seu treball en condicions extraordinàries des de l’inici de la situació d’emergència sanitària, en especial durant el període de confinament de la població.

Personal tècnic, treballadores socials, psicòlogues, educadors i educadores, orientadores laborals, agent d’igualtat, auxiliars d’ajuda a domicili, personal d’administració, personal de neteja i personal de consergeria. Tots i totes han contribuït a fer que durant els mesos més durs de la pandèmia, les necessitats bàsiques de les persones més vulnerables quedaren cobertes.

De fet, amb la col·laboració de tot el personal, es va reforçar l’atenció telefònica, es van establir ajudes econòmiques extraordinàries, es va implantar l’atenció psicològica telemàtica o es va incrementar l’atenció domiciliària a persones malaltes o amb falta de suport familiar, entre d’altres.

D’altra banda, enguany també es retrà homenatge al personal dels Serveis Socials d’Atenció Secundària de l’OACSE, en reconeixement a la seua dedicació, suport i treball, que han permés reforçar i cobrir els serveis dels tres centres residencials (Centre Geriàtric, Residència Sant Francesc i Residència El Collet) durant tota la pandèmia i especialment en els moments més crítics com a conseqüència dels brots detectats en els diferents centres.

El reconeixement també inclou el treball del personal dels dos centres de dia (Centre de Dia Nou d’Octubre i Centre de Dia El Collet), que durant la suspensió de l’atenció presencial als centres han reforçat els serveis de les residències.

En aquest cas, l’homenatge serà extensiu a totes les direccions dels 5 centres de l’OACSE, equips professionals (psicòlogues, fisioterapeutes, infermeres, metge, treballadores socials, animadores socials, educadores), auxiliars de direcció, personal auxiliar, personal de serveis generals, personal de cuina i menjador, personal de neteja i de consergeria.

El reconeixement a tot el personal de l’OACSE inclou una menció especial a les persones familiars de tots els residents i usuaris dels centres, per la seua comprensió i col·laboració durant tot el temps en què han hagut d’estar separats dels seus éssers estimats.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar