El Consell construirà per gestió directa el nou IES Ramón Cid per a lliurar a alumnes i docents de “les ruïnes” en les quals el Botànic va deixar el centre

El PPCV es reunix amb l’AMPA per a ratificar “la inversió”, redactar el projecte i licitar les obres. “PSOE i Compromís van vendre fum, nosaltres complim amb fets”. “Corregirem les ruïnes en les quals van deixar que els alumnes estudiaren”, declara el secretari general del PPCS, Salvador Aguilella

El diputat autonòmic del PPCV aposta “per la política que complix, escolta i resol. Hem vingut amb un objectiu clar: retornar la dignitat al territori i escoltar les seues necessitats enfront dels qui durant huit anys han abandonat a 150.000 dones pendents de les proves del càncer de mama”

“La inversió compromesa pel president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, és la màxima garantia per a executar amb absoluta agilitat este centre. Huit anys de Botànic van servir degradar un centre educatiu que entregarem en condicions òptimes ”, assenyala la diputada del PPCV Beatriz Gascó

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana s’ha traslladat hui fins a Benicarló per a reunir-se en l’AMPA de l’IES Ramón Cid i ratificar el compromís del president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, amb el centre educatiu. “Construirem este centre per gestió directa per a lliurar a alumnes i docents de les ruïnes en les quals el Botànic va deixar l’institut. Ha arribat el moment dels fets per a deixar arrere el de les promeses incomplides i la venda de fum”. “Ha arribat el moment d’escoltar i complir, de vetlar per la dignitat del territori enfront dels qui durant huit anys van abandonar a 150.000 dones pendents de les proves del càncer de mama”.

Així ho ha manifestat el diputat autonòmic del PPCV i secretari general del PPCS a Castelló, Salvador Aguilella, qui s’ha mostrat “totalment d’acord amb els lemes de la protesta dels estudiants de l’IES Ramón Cid. Nosaltres també tenim clar que en ruïnes no s’estudia. Per això som ací, per a dir-li a esta comunitat educativa que el Consell executarà per gestió directa la construcció d’este institut per a acabar amb la degradació i l’abandó de huit anys del Botànic”.

Aguilella, acompanyat per l’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdà, el president local del PP en la localitat, José Antonio Redorat, i els diputats autonòmics Domingo Giner i Candela Anglés, ha cedit la paraula a la també diputada i portaveu en la comissió d’Educació, Beatriz Gascó, qui ha ratificat el compromís de la Conselleria d’Educació amb l’IES Ramón Cid. “Heretem problemes. I alguns de magnitud com és el cas d’este institut. Però venim a complir la nostra paraula i a resoldre l’abandó que uns altres van deixar”. “I ho fem no sols amb un nou institut, també amb una inversió de més de 800.000 euros en el conservatori, 150.000 euros enguany per al centre de salut o un milió d’euros per al passeig, entre altres inversions”.

Primer, “amb el ferm compromís de la transparència i la legalitat”. “Perquè l’última consellera de Compromís al capdavant d’Educació, Raquel Tamarit, dies abans d’abandonar el Consell va actuar de manera irregular com ha reconegut la pròpia Advocacia de la Generalitat Valenciana. Sense tindre competències ni els informes econòmics, va ficar amb calçador centres del seu color polític en el Pla Edificant saltant-se tots els procediments administratius”.

“Ara estem arreglant totes les malifetes que ens van deixar i responent a les demandes, com fem ací a Benicarló. Treballar amb transparència, responsabilitat i d’acord amb la legalitat vigent per a fer possible que els alumnes i docents d’este institut tinguen les instal·lacions dignes que el Botànic els va negar en els seus huit anys de govern”.

“Entenem el cansament. És compartit”

La diputada autonòmica del PPCV, Beatriz Gascó, ha reconegut que “entenem el cansament dels afectats. És compartit. Perquè nosaltres també ho estem patint. Però som ací per a donar la cara per aquells que no ho van fer i garantir a la comunitat educativa que el nou institut Ramón Cid serà una realitat”.

Així ho va traslladar el director general d’Infraestructures Educatives, Rafael Valcárcel, que es va reunir amb l’ajuntament el passat 23 d gener, “i així ho defenem hui davant l’alcalde i les famílies afectades”. “Ha arribat un canvi polític amb polítiques que escolten i treballen, que preferixen respondre amb fets i no amb paraules que, com en el cas del Botànic, se les va emportar el vent”, ha conclòs la diputada autonòmica del PPCV.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar