El benicarlando Àngel Alberich-Bayarri, premi Fundación Mutualidad de la Ingeniería

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, dona suport a l’enginyer en telecomunicacions i CEO de Quibim durant l’acte de lliurament del premi, a l’Institut d’Enginyeria d’Espanya de Madrid.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, ha volgut acompanyar l’enginyer de telecomunicacions benicarlando Àngel Alberich Bayarri amb motiu del lliurament del premi que li ha atorgat la Fundación Mutualidad de la Ingeniería, una distinció que reconeix el seu paper pioner en el camp de l’anàlisi de les imatges mèdiques.

Àngel Alberich, CEO i cofundador de l’empresa Quibim, ha assolit amb la seua empresa un lideratge mundial en tècniques d’intel·ligència artificial aplicades a l’anàlisi d’imatges mèdiques i ha aconseguit un impacte positiu de les tècniques d’enginyeria i la computació en la millora de la salut de les persones.

«Aquest premi —ha destacat l’alcalde— no fa més que confirmar el gran talent que té Àngel Alberich, que està reconegut no només a nivell nacional sinó també internacional». Juanma Cerdá ha volgut agrair la implicació d’Àngel Alberich en les iniciatives científiques d’àmbit local i li ha donat l’enhorabona de part de tots els benicarlandos «perquè realment s’ho mereix».

A més de l’alcalde, l’acte, que va tindre lloc dimecres passat a l’Institut d’Enginyeria d’Espanya, a Madrid, va reunir familiars i amics d’Àngel Alberich, entre d’altres, l’advocat benicarlando també de gran talent Agustín Cerdá.

En el discurs d’agraïment, Àngel Alberich va fer una destacada referència a la seua educació i formació i va tindre un record especial per a la seua família i per a l’educació en valors rebuda a La Salle. Alberich va assegurar «estar molt orgullós per representar els valors de l’enginyeria en aquest reconeixement» i va destacar que «el premi reflecteix el meu entusiasme per aplicar tot allò que he aprés i viscut al llarg de la meua carrera».

Àngel Alberich també va fer referència a la Setmana de la Ciència de Benicarló, que coorganitza amb l’Ajuntament, «per a educar en pensament crític, en ciència i investigació, a tots els sectors de la població». «És una iniciativa excel·lent de la qual em sento molt orgullós i estic segur que ens depararà molts d’èxits en el futur», va remarcar.

Alberich va cursar la carrera d’enginyeria a la Universitat Politècnica de València i es va doctorar en enginyeria biomèdica per la mateixa universitat, per les investigacions sobre l’aplicació de tècniques de processament d’imatge avançades a imatges de ressonància magnètica.

Després d’anys de recerca sobre biomarcadors d’imatge, amb nombroses publicacions científiques, projectes de recerca i reconeixement a la seua trajectòria, va iniciar la seua etapa emprenedora com a cofundador i director de Quibim.

Després del llançament comercial de la companyia el 2020, Quibim s’ha associat amb metges, hospitals i empreses biofarmacèutiques de primer nivell d’Europa i els EUA. Actualment manté la seu central a València, encara que s’ha expandit globalment establint oficines a Madrid, Barcelona, Nova York (EUA) i Cambridge (Regne Unit).

El doctor Alberich és promotor, juntament amb altres destacades personalitats de la societat valenciana, de la Fundació Imaging, entitat sense ànim de lucre que sorgeix el 2023 creada per i per a la imatge mèdica, en benefici de les persones i amb voluntat de donar suport a la investigació i fomentar la formació de professionals en el camp de la imatge mèdica.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar