Costes inicia obres de consolidació de talussos a la costa Nord de Benicarló

Els treballs consistiran en la prolongació de la passarel·la actual sobre 320 metres lineals de costa. El pressupost és de 456.513 euros.

El Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del Servei Provincial de Costes a Castelló, ha iniciat els treballs de preservació del litoral de la costa Nord de Benicarló arran dels danys causats pels temporals marítims i de vent de febrer de 2023.

Les obres, que tenen un pressupost de 456.513 euros, consisteixen en la prolongació de la passarel·la de fusta ja existent a la zona per tal de consolidar els talussos que es troben greument afectats per l’erosió del mar. Concretament, s’actuarà sobre 320 metres lineals de costa, en una actuació que s’emmarca en les obres d’emergència que el Ministeri per a la Transició Ecològica tenia previstos a Benicarló per a consolidar els penya-segats de la zona de Surrac.

Les obres aniran en la mateixa línia del tram on ja es va actuar al 2016 i al 2020 i on es va apostar per aplicar defenses litorals i passarel·les que el que fan és millorar l’accessibilitat a les platges i guanyar el màxim de metres de platja, que és una de les millors opcions per a protegir els penya-segats.

L’alcaldessa de Benicarló en funcions, Xaro Miralles, ha explicat que «amb aquest tipus d’actuacions, l’objectiu final és anar protegint trams de costa de manera que tot el litoral nord de Benicarló puga quedar protegit de l’erosió».

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar