Compromís facilita la investidura de l’alcaldable del PP de Benicarló

 

NOTA DE PREMSA PSPV-PSOE BENICARLÓ:

● La coalició valencianista renúncia a un acord transversal perquè l’esquerra governe a la ciutat

Després de la reunió mantinguda en la vesprada del dimecres entre el PSPV-PSOE, Benigazlum i Compromís, tot sembla indicar que Juanma Cerdà, candidat del Partit Popular per a l’alcaldia de Benicarló, serà investit com a primer edil en l’acte d’investidura que tindrà lloc aquest dissabte 17 de juny. L’intent de formar un govern transversal i sòlid, amb la representació de tres forces polítiques que van obtindre més de 6.000 vots en les passades eleccions i 12 regidors, s’ha vist esfumat per la negativa de Compromís al fet que això succeeixi.

En reunions prèvies entre els tres partits es va acordar entre els seus representants que cada formació portés una bateria de propostes per a configurar un acord de govern que permetés realitzar un pla el més ampli i integrador possible, cosa que segons fonts socialistes ‘mai va ocórrer per part de Compromís’.

Durant les reunions que s’han mantingut de manera paral·lela entre els diferents partits, Benigazlum va mostrar la seua intenció de votar a Ilde Añó com a pròxim alcalde, ja que és el candidat més votat dels tres partits.

Després d’aquesta ruptura de les negociacions, tot sembla indicar que en el pròxim ple d’investidura els valencianistes votaran a Núria Isern, la candidata de la coalició, la qual cosa afavorirà que Juan Manuel Cerdà, el candidat del Partit Popular siga el pròxim alcalde benicarlando.

Ilde Añó, candidat del PSPV-PSOE, ha mostrat la seua sorpresa d’aquesta decisió i ha manifestat que ‘es tracta d’una gran irresponsabilitat per a la ciutat renunciar a un govern progressista fort, amb 12 regidors, perquè 7 edils del Partit Popular governen a Benicarló. A més, l’únic partit que té experiència en la gestió municipal és el PSPV-PSOE, la qual cosa aportaria un plus de solidesa al futur govern municipal’

A més, l’alcaldable socialista assenyala que ‘analitzant l’ocorregut en el passat i escoltant els candidats del PP i de Compromís tot sembla indicar que això no quedarà així i que en les pròximes setmanes veurem com totes dues formacions aconseguir un acord per a governar de manera conjunta’

Com hem vist en altres ocasions, la política fa estranys companys de llit i veurem si Benicarló es converteix en un d’aquests casos paradigmàtics en la política valenciana.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar