Compromís denuncia l’abandó de la construcció dels centres educatius de Betxí, Benicarló i Borriol

• Els diputats provincials i autonòmics participen en cadascuna de les tres concentracions al costat de la comunitat educativa i el veïnat

• Guardiola ha lamentat que “Mazón va prometre la construcció de tots els centres de manera exprés, i el que tenim són protestes per eliminar els centres del Pla Edificant”

Compromís ha recolzat les concentracions que s’han celebrat durant el dia de hui en les poblacions de Betxí, Benicarló i Borriol, que han eixit al carrer per a reivindicar la construcció dels centres educatius que la Conselleria d’Educació ha decidit paralitzar i desmantellar amb l’expedient de lesivitat, i que els deixa fora del Pla Edificant per a la seua construcció.

Els diputats provincials, David Guardiola i Maria Fajardo, al costat dels diputats autonòmics, Vicent Marzà, Mónica Àlvaro i Gerard Fullana, han participat de les manifestacions, en les quals la comunitat educativa i les veïnes i veïns dels municipis demanen que “els centres siguen una realitat en el temps i forma que s’havien acordat, i no els deixen fora del Pla Edificant per falta de gestió i decisions polítiques”, han lamentat.

Junt a d’ells, també han participat en cadascun dels municipis els representants valencianistes, l’alcalde de Borriol, Héctor Ramos, l’alcaldessa de Betxí, Carla Nebot, i la regidora de Benicarló, Núria Isern, que han sol·licitat al Consell que “treballen perquè els centres es construïsquen, que accepten els recursos als expedients de lesivitat que s’han inventat, i els nostres municipis puguen tindre els centres que es mereixen”.

La Plataforma per l’IES a Borriol ha celebrat la concentració a les 10.45 h. amb gran participació de la comunitat educativa i els veïns i veïnes del municipi, que veuen com “el primer IES del nostre municipi haurà d’esperar més de l’imaginat”, ha lamentat el seu alcalde, Héctor Ramos. Per la seua part, la comunitat educativa de l’IES Ramón Cid de Benicarló s’ha concentrat a les portes de l’actual institut per a reivindicar al Consell que les obres es facen efectives, i no hi haja més retards. “Volem que complisquen, i no demoren una obra que ajude a Benicarló amb un institut nou i en condicions, i no el que tenen ara l’alumnat”, ha assegurat Isern.

I, finalment, Betxí ha omplert esta vesprada la plaça Major per a reivindicar la construcció d’una nova Escoleta Infantil “Pequelar”. Comunitat educativa i el municipi han reivindicat les obres “necessàries per a una població que veu com els xiquets i xiquetes necessiten d’un centre en condicions que complisca totes les normatives, no com ho tenim ara”, ha lamentat l’alcaldessa, Carla Nebot.

El projecte de l’IES Ramón Cid de Benicarló comptava amb la demolició i construcció d’un nou centre, amb 19,6 milions d’euros adjudicats perquè tramitara les obres el consistori. L’IES Borriol, és la construcció del primer institut al poble, amb 10,8 milions d’euros adjudicats. I el projecte de l’Escola infantil Pequelar de Betxí compta també amb la demolició i la nova construcció de tot el centre amb 2,2 milions d’euros adjudicats. “Fins a la data, el Consell ha abandonat tots estos projectes, i els que ixen perdent són els alumnes d’estos tres municipis”, han lamentat.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar

Peñíscola celebra el Viernes Santo

– Peñíscola celebra el Viernes Santo con la procesión de los pasos por la ciudad amurallada y gran participación Los vecinos y vecinas de la