Candela Romero Porres serà la mantenidora de les Festes Patronals de Benicarló 2023

És cofundadora de l’associació Polseres Candela, creada el 2017 amb l’objectiu d’investigar el càncer infantil i curar més i millor els infants i adolescents amb càncer. Actualment estudia Medicina a la Universitat de Barcelona.

Les Festes Patronals 2023 ja tenen mantenidora. Es tracta de la jove benicarlanda Candela Romero Porres, alma mater de l’associació Polseres Candela, que serà l’encarregada de pronunciar el pregó inaugural de les Festes Patronals la nit del 18 d’agost. Així ho ha informat l’alcalde, Juanma Cerdá, a la Junta de Portaveus, abans que el pròxim Ple ordinari aprove oficialment el seu nomenament.

Candela Romero té 21 anys i estudia Medicina a la Universitat de Barcelona, Campus Clínic, i, a pesar de la seua curta edat, ha quallat una intensa trajectòria vinculada sobretot al moviment solidari i d’investigació del càncer infantil.

El 2013, amb onze anys, va ingressar a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on va rebre tractament per una leucèmia d’alt risc, i el 2014 es va sotmetre a un trasplantament de medul·la òssia. Els inicis d’aquesta dura etapa van ser també l’origen d’un gran moviment solidari.

Candela teixia polseres amb fils de colors a l’hospital i va ensenyar aquesta manualitat a les seues grans amigues, Mariona Giner Mascarell i Daniela Capella Febrer. Elles tenien aleshores 9 anys i, amb la intenció d’ajudar Candela, van tenir la idea d’anomenar aquestes polseres ‘candeles’ i de canviar-les per donacions per a investigar el càncer infantil. Candela també va involucrar en aquest projecte a tots els seus companys a l’hospital i a les seues famílies.

Després de diversos anys aïllada, Candela va aconseguir continuar amb els seus estudis sense perdre cap curs, integrar-se de nou en la vida que li corresponia com a adolescent i dedicar temps al voluntariat com cofundadora de l’associació Polseres Candela, creada en 2017 amb l’objectiu de preservar el seu projecte i aconseguir a través de la recerca curar més i millor els infants i adolescents amb càncer.

L’èxit de les Polseres Candela com a gran moviment solidari ha rebut en aquests anys un gran reconeixement social i mediàtic, ha estat guardonat amb nombrosos i importants premis a la seua tasca i ha aportat a la recerca més de tres milions i mig d’euros.

Candela, al costat de les seues amigues Daniela i Mariona, van ser nomenades per l’Ajuntament de Benicarló Persones destacades en l’àmbit social el 2017, han estat la veu i la imatge del projecte en diferents escenaris per tot el país, davant de rellevants autoritats i celebritats, en moltíssimes entrevistes o en esdeveniments populars, però no obliden mai esmentar que són de Benicarló i que aquí ser on va començar tot.

Alguns d’aquests reconeixements són el premi Moviliza UNICEF (2017), premi Cor d’Or, de l’Hospital Sant Joan de Déu (2017), premi Valors Humans, d’Onda Cero (2017), premi Procura Solidari, del Consell de Procuradors de Catalunya (2017), premi Solidaritat de la Fundació ONCE (2018), premi Millor foment de la recerca, de la Fundació Farmaindustria (2018) o Premi Acció Social, de Cadena Ser Castelló (2019).

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar