Benicarló s’adscriu al pla autonòmic d’exercici físic ‘En Moviment’ de la Generalitat

El programa Viu Actiu, que va començar a Benicarló el 2017, ha servit com a model per a què la Generalitat Valenciana dissenyés un pla autonòmic que ha repartit més de 300.000 euros en ajudes l’any 2023. Benicarló ha rebut una subvenció de 25.000 euros per aquest programa.

L’Ajuntament de Benicarló s’ha adherit al pla autonòmic ‘En Moviment’, promogut per la Conselleria de Sanitat i la Conselleria de Cultura i Esport, i basat en el programa pioner Viu Actiu que es va posar en marxa a Benicarló l’any 2017 i que va arribar a ser designat per l’OMS com un exemple de bones pràctiques de promoció de la salut.

Tant el Viu Actiu com el programa autonòmic ‘En Moviment’ són programes de prescripció d’exercici físic dirigit a poblacions especials: tercera edat, persones amb alguna malaltia o patologia crònica diagnosticada i estabilitzada i persones amb perfil de soledat no desitjada, entre altres.

El seu objectiu és frenar el sedentarisme i la inactivitat física amb un model de prescripció implementat amb la col·laboració del sistema sanitari i el sistema esportiu

Amb l’adhesió al pla autonòmic ‘En Moviment’, el programa Viu Actiu pren una nova dimensió i s’assegura poder optar a les subvencions de la Generalitat per a promoure el foment de l’esport. Així mateix, l’adhesió al pla també ha suposat la creació de la UAEF Benicarló (Unitat d’Activitat Física i Exercici Físic).

En aquest sentit, el pla autonòmic ha repartit ajudes aquest any 2023 a tota la Comunitat Valenciana per valor de més de 300.000 euros, dels quals 25.000 han estat per a l’Ajuntament de Benicarló.

El regidor d’Esports, Enrique Besalduch, ha assenyalat que «l’adhesió al Pla ens facilitarà l’accés a les subvencions i ens permetrà continuar millorant i aportant més recursos econòmics i tècnics al programa». A més, Besalduch ha anunciat que per al pressupost de l’any 2024 «hem previst un augment a la partida pressupostària per a finançar el programa de la UAEF Benicarló Viu Actiu».

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar