Benicarló reunirà 12 estrelles Michelin en el Festival Gastronòmic ‘Castelló ruta de sabor’

L’esdeveniment tindrà lloc del 21 al 23 d’octubre i servirà per a promocionar la gastronomia de la província. S’han programat debats, ponències, música en viu i demostracions de cuina en directe.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i la diputada de Turisme, Virginia Martí, han presentat avui el Festival Gastronòmic de Benicarló, una iniciativa de la marca ‘Castelló ruta de sabor’ que reconeix la ciutat de Benicarló com a destí gastronòmic de referència. En l’acte també han participat dos dels cuiners de major prestigi de la província, els estrelles Michelin Raúl Resino (amb restaurant a Benicarló) i Miguel Barrera (de la Vall d’Alba).

La cita tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 d’octubre en un recinte condicionat en el passeig Manuel Azaña, enfront del Parador de Benicarló, i reunirà cuiners i professionals del sector de gran renom, entre els quals es compten 12 estrelles Michelin, que participaran en debats, ponències i demostracions de cuina en directe. El Festival Gastronòmic també comptarà amb espectacles i música en directe, zones expositives per a productors i restauradors, food-trucks, barres de consum i zones de descans, a més d’infraestructures per a la degustació de productors i restauradors.

L’alcaldessa s’ha mostrat convençuda que «aquest esdeveniment suposarà un impuls molt important al nostre projecte turístic de ciutat, millorarà la nostra oferta i suposarà un atractiu afegit a la nostra destinació». Miralles ha agraït a la Generalitat i la Diputació que hagen escollit Benicarló com a seu d’aquest festival i ha expressat el desig que «la celebració del festival supose l’inici d’una col·laboració de llarga durada entre l’Ajuntament de Benicarló, la Diputació i la Generalitat».

Per la seua banda, Francesc Colomer ha posat de relleu la «concentració de valors de Benicarló, que el situen com a destí candidat a convertir-se en seu de la capitalitat gastronòmica de la Comunitat Valenciana».

La diputada de Turisme ha explicat les raons que han portat a triar Benicarló com a seu de l’esdeveniment: «és l’única ciutat de la província amb una denominació d’origen i amb un Pla Director Gastronòmic i, a més, compta amb un importantíssim teixit associatiu al voltant de la gastronomia».

El xef de Cal Paradís, Miguel Barrera, ha descrit la iniciativa «com una manera de què la gent se n’adone de què tenim» i Raul Resino ha destacat que Castelló és «una província gastronòmicament molt oblidada amb un producte impressionant, però que no s’ha fet suficientment visible. Fins ara», ha conclòs.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar