Benicarló recicla prop de tres mil litres d’oli vegetal durant tot el 2023

Des del desembre de 2022 s’han recollit més de 2.800 litres en els 28 contenidors selectius instal·lats per tota la ciutat.

Benicarló continua avançant per ser una ciutat més verda i sostenible i compleix un any des que es van instal·lar els contenidors selectius per a oli domèstic, amb l’objectiu d’incrementar el reciclatge d’oli vegetal.

Des del desembre de 2022, en què es van instal·lar 28 contenidors selectius en diferents punts de la ciutat, s’han recollit quasi tres tones d’oli vegetal (2.876 litres en total).

De tots els contenidors, els que han recollit una major quantitat d’oli han estat els de l’avinguda del Maestrat i els carrers de València, Joan XXIII, Joanot Martorell i César Cataldo.

Cal recordar que el reciclatge d’oli passarà a ser obligatori per llei a partir de l’any 2025, amb l’objectiu de reduir al màxim les xifres de litres d’oli que diàriament es llancen per l’aigüera (es calcula que un litre d’oli que es tira per l’aigüera pot contaminar fins a 1.000 litres d’aigua potable).

Per a seguir fomentant el reciclatge d’oli, continuen disponibles per a tota la ciutadania els embuts per a introduir l’oli a les botelles i els díptics amb les instruccions per al reciclatge correcte, a més dels punts de depòsit fixes instal·lats per tot Benicarló.

El material es pot recollir de forma gratuïta a l’oficina de la plaça del Ministre Marcelino Domingo, 4 (baix).

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar