Benicarló pressuposta 150.000 euros per a excavar el jaciment del Mas de Fabra

Es vol posar en valor aquest nou jaciment arqueològic datat del segle VII aC i considerat un cas singular per haver-se conservat en una zona de pla. Els terrenys es van adquirir a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat, finançada amb fons europeus.

L’Ajuntament de Benicarló ha pressupostat 150.000 euros per a la licitació de l’excavació dels terrenys que alberguen el jaciment del Mas de Fabra, un nou assentament arqueològic descobert el 2015 arran de les obres de construcció de la variant de la N340. El jaciment, d’uns 1.500 metres quadrats, data del segle VII aC i es considera un cas singular per haver-se conservat en una zona plana.

Els terrenys es van adquirir l’any passat amb fons europeus a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Ara, amb el projecte d’excavació i consolidació del jaciment que ha redactat el Servei d’Investigacions Arqueològiques i Prehistòriques de la Diputació (SIAP) ja es pot licitar l’excavació, que permetrà posar en valor tant el jaciment com els importants vestigis arqueològics recuperats a través de les primeres prospeccions que es van fer el 2015 i 2016.

Actualment, el jaciment està catalogat com a Bé de Rellevància Local i està inclòs en el Catàleg de Béns i Espais Protegits.

Les primeres peces trobades ja estan a Benicarló

Tot el material que es va recuperar amb les primeres prospeccions, es va traslladar al Museu de Belles Arts de Castelló, atés que el Mucbe encara no comptava amb la qualificació oficial de museu, que va aconseguir el 2017. Des de fa un any, però, les peces ja es troben dipositades de nou al Mucbe i han estat documentades i catalogades per a incorporar-se al fons arqueològic del museu.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar