Benicarló presenta un pressupost de 29 milions per a la recuperació social i econòmica

 

Benicarló presenta un pressupost de 29 milions per a la recuperació social i econòmica

Els comptes de 2021 s’aprovaran al Ple de l’Ajuntament que se celebrarà demà, i se centraran en la recuperació de la situació provocada per la covid-19. 4 milions corresponen al pressupost de l’Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Economia i Hisenda, Carlos Flos, han presentat el Pressupost General de l’Ajuntament per al 2021, que ascendeix a 29,2 milions d’euros i està centrat en la recuperació social i econòmica de la situació provocada per la covid-19. En aquest sentit, l’alcaldessa ha confirmat que «és un pressupost marcat per la pandèmia, i volem que siga el de la recuperació del nostre poble, per això hem apostat per la promoció econòmica, per les ajudes socials i per donar suport als sectors més perjudicats».

En concret, s’ha reajustat el pressupost per tal de reduir partides d’àrees que a causa de la pandèmia no estan tenint el funcionament habitual i s’han augmentat les partides d’àrees que ara són més necessàries. El regidor Carlos Flos ha detallat que s’han reduït les partides de les àrees d’Esports i de Festes i Falles i s’han augmentat la de l’Àrea de Comerç i la de Promoció Econòmica. A més, Flos ha desvetllat que «hi ha preparada una partida de 55.000 euros, que es pot ampliar, d’ajudes per als negocis que no han pogut entrar al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana».

Pel que fa a l’Àrea de Turisme, s’ha apostat per conservar el pressupost per a poder mantenir el posicionament de Benicarló i la imatge de marca de la ciutat, per tal que quan torne el turisme puga servir com a motor econòmic del municipi.

Pel que fa a les inversions, s’han previst un total de 3.278.580 euros, entre les quals destaca el projecte de l’Eix Cívic (redacció, obra i equipament), pressupostat en 2.000.000 euros, i la redacció del projecte de la Via Litoral (76.000 euros), emmarcats en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat.

Altres inversions destacades seran els 300.000 euros per a l’equipament de la nova Biblioteca Manel Garcia Grau, 200.000 euros per a reactivar l’àrea industrial, 150.000 euros per a l’excavació del Mas de Fabra o 80.000 de les obres de l’entorn del Mercat Municipal, que segons ha anunciat l’alcaldessa aniran acompanyades pel condicionament d’un solar en la zona per a utilitzar-lo de pàrquing.

Miralles també ha desvetllat que «enguany volem tirar endavant el Servei d’Atenció a les Persones (SAP), una oficina d’informació i atenció a la ciutadania que estarà ubicada en la planta baixa de l’edifici administratiu de la plaça del Doctor Pera». L’alcaldessa ha detallat que el projecte està redactat i només s’ha de licitar per a executar les obres.

En l’apartat d’ingressos, Flos ha destacat que «el capítol ha anat augmentant, però no per la pujada d’impostos i taxes, sinó per altres vies de finançament que ens permeten incrementar el pressupost, com són les aportacions del fons europeu, del Fons de Cooperació Local de la Generalitat Valenciana o de la Diputació de Castelló».

En l’apartat de despeses destaca el capítol de personal (10 milions d’euros), sobre el qual el regidor d’Economia i Hisenda ha indicat que «enguany hem apostat especialment per reforçar els departaments de Promoció Econòmica, Serveis Socials i Policia Local». A més, la covid-19 ha provocat que la despesa destinada a neteja i desinfecció augmente entre 400.000 i 500.000 euros.

Finalment, els impostos i les taxes queden congelats. A més, Flos ha confirmat que les parades del Mercat del Dimecres estaran exemptes de pagar la taxa durant tot el 2021. Pel que fa al Mercat Municipal, les parades tampoc pagaran el canon corresponent al primer semestre de 2021.

Finalment, s’aplicarà l’exempció de la taxa d’ocupació de la via pública durant el primer semestre i, segons ha anunciat el regidor, «estem estudiant la possibilitat d’eliminar la taxa també per al segon semestre de 2021».

Dels 29 milions del Pressupost, 3,9 milions corresponen als comptes de l’OACSE, que gestiona 5 centres assistencials: el Geriàtric Sant Bartomeu, la Residència Sant Francesc, la Residència El Collet, el Centre de Dia Nou d’Octubre i el Centre de Dia El Collet.

 

 

 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar