Benicarló posa en marxa el programa JOOP per a joves que busquen noves oportunitats

Els 11 joves que formen part del programa han rebut la visita del director general de Joventut, Vicent Ripoll.  Està impulsat per la Generalitat Valenciana amb el suport dels Fons Europeus

El programa Jove Oportunitat (JOOP) de l’IVAJ (Institut Valencià de la Joventut) ha començat a Benicarló amb 11 alumnes que, al llarg de sis mesos, rebran formació i orientació per tal de reinserir-se al sistema educatiu o laboral.

El programa, adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys que ni estudien ni treballen, està impulsat per la Generalitat Valenciana a través de l’IVAJ amb el suport dels Fons Europeus i pretén orientar i il·lusionar els joves per tal que tornen a incorporar-se a la xarxa educativa o troben algun lloc de treball que els motive.

Els 11 joves de Benicarló que formen part del programa van rebre ahir la visita del director general de Joventut, Vicent Ripoll, acompanyat del primer tinent d’Alcaldia, Juan Pascual Sorlí, i del regidor de Joventut, Carlos Delshorts. Ripoll va destacar la importància d’aquest tipus de programes a l’hora d’obrir portes i oferir noves oportunitats als joves que, per unes o altres circumstàncies, han deixat els estudis i no tenen treball». «Al llarg de tot el programa —ha explicat el director general— rebran formació, visitaran empreses de diferents sectors i es trobaran amb altres joves en la seua mateixa situació que els permetran replantejar-se el seu futur i buscar el seu propi camí».

El regidor de Joventut ha agraït la visita del director general i ha destacat «la sintonia que s’ha generat entre els 11 joves que formen part del programa i la coach que gestiona el grup». «Una complicitat —ha dit el regidor— que és fonamental per a l’èxit del JOOP».

Actualment, hi ha vora 900 joves de tota la Comunitat Valenciana participant en aquest programa que fa quatre anys que funciona, amb una mitjana d’èxit d’un 65% de joves que aconsegueixen reinserir-se bé al sistema educatiu o bé al mercat de treball.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar