Benicarló obri la Setmana de la Joventut amb unes Jornades de Convivència Educativa

Durant dos dies, l’Auditori Pedro Mercader acollirà activitats formatives i educatives per a alumnat de primària i secundària i per a públic familiar. Paral·lelament, per les tardes, es faran activitats gastronòmiques, educatives i esportives. La Fira Formativa del divendres 12 tancarà la programació.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, ha inaugurat avui les Jornades de Convivència Educativa i Social que ha organitzat la Regidoria de Joventut en col·laboració amb l’associació Vinacae amb l’objectiu d’abordar alguns aspectes clau per a la joventut en l’àmbit educatiu, especialment aspectes relacionats amb l’educació emocional, l’educació digital i l’educació sexual.

Juanma Cerdà ha remarcat que «abordar aquests temes és absolutament fonamental per als nostres joves i per a avançar cap a una societat amb uns valors de convivència real». L’alcalde ha animat els joves a participar de les jornades i els ha instat a «continuar reflexionant i lluitant per a fer una societat més tolerant, més justa i pacífica».

Les Jornades de Convivència Educativa són la primera de les activitats programades en el marc de la Setmana de la Joventut de Benicarló, una setmana que el regidor de Joventut ha qualificat de «molt necessària» i que durant tota la setmana ha organitzat activitats gastronòmiques, educatives i esportives.

Avui dimarts tindrà lloc al Magatzem de la Mar una demostració gastronòmica per a públic juvenil en la qual els xefs Ivan Aleman i Anay Bueno, ajudats per la dietista Silvia Serrano, cuinaran diversos plats recomanables per una bona dieta de les persones més joves, adaptats als seus gustos i necessitats.

Demà dimecres hi haurà una xarrada per a públic juvenil a càrrec de l’associació ABRIL sobre els orígens de Benicarló, amb referències als primers documents en els quals Benicarló apareix com una alqueria musulmana.

Dijous 11 per la tarde, a la plaça de la Constitució s’ha previst una jornada de promoció de l’esport, on diversos clubs locals donaran a conèixer la seua activitat per a què els més joves s’animen a practicar esport com una opció d’oci.

Per a finalitzar la Setmana de la Joventut, el divendres 12 tindrà lloc la Fira Intercomarcal d’Oferta Formativa, que informarà a l’alumnat de secundària i batxillerat tota l’oferta d’estudis postobligatoris disponibles en els centres educatius del nostre territori (Baix Maestrat, els Ports i Montsià), que ofereixen més de 80 cicles formatius pertanyents a 30 famílies professionals.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar