Benicarló modifica dos ordenances fiscals per a fer front al dèficit estructural

L’impost de béns immobles (IBI) s’incrementarà en 0,20 punts i l’impost sobre vehicles de tracció mecànica pujarà un 11%.

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Juan Pascual Sorlí, i de la regidora d’Hisenda, Arantxa García, ha explicat avui els motius que han portat l’equip de govern a modificar les ordenances reguladores de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i de  l’impost sobre els vehicles de tracció mecànica (conegut com a impost de circulació).

«És una mesura molt difícil d’aplicar per a nosaltres», ha dit l’alcalde, que ha assenyalat que «no ens agrada gens haver d’assumir-la, però la realitat ens ha portat a actuar amb responsabilitat per tal d’afrontar la situació que ens hem trobat». «Una situació —ha explicat Juanma Cerdá— marcada per un dèficit estructural que significa que amb els ingressos que tenim no podem afrontar les despeses i els serveis que necessita la nostra ciutat».

L’alcalde ha insistit que «era l’última mesura que ens haguera agradat prendre, però l’hem hagut d’afrontar com haguera hagut de fer qualsevol altre partit que haguera assumit el govern».

La decisió, aprovada en les sessions plenàries del 26 i 31 d’octubre, suposarà un increment de 0,20 punts (del 0.75 actual al 0.95 sobre el valor cadastral) en l’impost de béns immobles i un 11% en l’impost sobre vehicles de tracció mecànica.   

La regidora d’Hisenda ha assenyalat que «quan vam arribar, ens vam trobar la sorpresa que l’anterior govern havia deixat les arques buides, i amb aquesta situació no ens ha quedat una altra solució». «Hem hagut de prendre aquesta decisió per afrontar una situació complicada i gestionar-la de la millor manera possible».

Arantxa García ha recordat que «a tot això, cal afegir que l’IPC ha pujat un 20,10% a la província de Castelló des del juny 2015 al juny 2023» i ha insistit que «aquesta pujada era l’única sortida que ens quedava per a poder seguir prestant els serveis que la ciutadania de Benicarló mereix i poder fer front al dèficit de 3,5 milions d’euros».

El primer tinent d’alcalde, Juan Pascual Sorlí, ha assegurat que «ens hem trobat un Ajuntament pràcticament arruïnat» i ha subratllat que «nosaltres som els qui pugem els impostos, però no som els culpables d’aquesta situació». Sorlí s’ha mostrat convençut que «a més d’aquesta pujada, a partir d’ara també caldrà eliminar totes aquelles despeses innecessàries que han contribuït a incrementar el dèficit». 

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar