Benicarló lliura els Premis Literaris i reafirma la seua aposta cultural

El Magatzem de la Mar ha acollit avui l’acte de lliurament de les quatre categories dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2022.

Benicarló ha viscut avui la gala de lliurament de la setena edició dels Premis Literaris, en un acte presidit per l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de cultura, Pedro Manchón, que ha comptat amb la presència de representants del món acadèmic i cultural (com l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Universitat Jaume I o l’Associació d’Editorials del País Valencià), a més de la Corporació Municipal.

L’acte ha estat conduït per la divulgadora literària i escriptora Irene Rodrigo, que ha dialogat amb els guanyadors sobre les seues obres per tal d’apropar-les al públic. A més, l’acte ha comptat amb l’acompanyament musical del grup Free Boleros.

Tal i com es va anunciar el passat dilluns, els guanyadors de l’edició d’enguany han estat Anna Fonollosa en la categoria de Premi d’Àlbum Infantil Il·lustrat amb Enrenou a la cuina; Fernando Cervera en la categoria de Divulgació Científica amb Els jardins de la ciència; Vicent Sanhermelando en Narrativa Juvenil amb El ball dels alacrans; i Vicente Ruiz en la categoria de Cuina, Salut i Sostenibilitat amb El mar, el aceite de oliva y la primera globalización.

L’alcaldessa de Benicarló ha posat en valor el recorregut de premis «un projecte que vam començar a somiar fa set anys, amb el Premi d’Àlbum Il·lustrat, que enguany visc per últim cop com a alcaldessa de Benicarló». Miralles ha felicitats tots i cadascun dels guanyadors i ha reivindicat la cultura com a «allò que més ens uneix, identifica i il·lustra».

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Pedro Manchón, ha destacat la importància dels premis, que es compten «entre les convocatòries més importants de la nostra llengua», ha mirat enrere per valorar que «venim d’uns anys complicats, marcats per la pandèmia en els quals s’ha treballat moltíssim per protegir els Premis Literaris» i ha celebrat l’èxit de la convocatòria recordant que «enguany s’ha assolit un nou rècord de participants amb 221 originals presentats».

El Premis Literaris Ciutat de Benicarló 2022 han comptat amb el patrocini d’Ineos Composites, IFF i Caixa Benicarló, a més de la col·laboració de la Universitat Jaume I i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Onada Edicions serà l’encarregada d’editar les obres guanyadores, que veuran la llum la pròxima primavera.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar