Benicarló es prepara per a les celebracions del Nou d’Octubre

El dia de la Comunitat Valenciana es commemorarà amb la cercavila festiva tradicional i l’acte institucional. El dilluns els xiquets de les escoles públiques de Benicarló rebran la visita del Correllengua, contacontes en valencià.

Benicarló commemorarà la diada del Nou d’Octubre amb un programa arrelat a les tradicions. El tret de sortida de les celebracions el donarà la cercavila festera que comença a les 12.00 hores a l’Ajuntament, i que comptarà amb la participació de la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolçainers i Tabaleters i el Grup de Danses la Sotà. Quan finalitze la Cercavila, al voltant de les 12.30 hores a la plaça de Sant Bartomeu, tindrà lloc l’acte institucional, que inclourà la interpretació de la «Muixeranga» pels dolçainers.

A més, el dilluns 10 d’octubre el Correllengua visitarà al llarg del matí totes les escoles públiques de Benicarló per tal d’oferir un contacontes als xiquets. L’espectacle consistirà en la interpretació de l’auca de Carmelina Sánchez-Cutillas i, posteriorment, la lectura del manifest per la llengua per part dels alumnes. A més, enguany totes les escoles podran custodiar la Flama del Canigó, representació de la vivesa de la llengua, ja que el Correllengua portarà torxes per a les quatre.

Comparteix:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Llegeix més!

També et pot interessar