Benicarló engega una ruta de visites guiades d’art urbà

Benicarlandos i visitants podran conèixer totes les claus dels murals que llueixen als carrers de la ciutat. Les rutes es portaran a terme al llarg dels mesos de juliol, agost i setembre.

La regidora de turisme i patrimoni, Isabel Cardona, ha presentat este matí el cicle de visites guiades d’art urbà que discorrerà per les places ,carrers i racons de Benicarló i que tindrà lloc al llarg dels dies 17,24 i 31 de juliol; 7,14,21 i 28 d’agost i els dies 4 i 11 de setembre.

Cardona ha explicat que els murals que poblen els espais urbans de Benicarló «conformen una àmplia mostra de diferents expressions artístiques i llenguatges culturals i creatius en l’espai públic». En els últims anys, l’ajuntament ha impulsat la realització de 18 murals de gran format a través de la iniciativa «Candem Bló», que ha comptat amb la participació de destacats artistes urbans locals, nacionals i internacionals.

La regidora ha subratllat que ara «Benicarló vol convertir esta ruta artística en un nou producte turístic que s’integre en l’oferta d’atractius que la ciutat ofereix als visitants», i també ha convidat als Benicarlandos «a conèixer totes les claus que amaguen les obres d’art als carrers del seu poble».

L’activitat consisteix en una caminada nocturna pels principals murals de la ciutat. La ruta discorrerà per carrers, carrerons, places i racons, «alguns emblemàtics i altres no tan coneguts pels que solem passar sense parar-nos». Ara en canvi, ha conclós Cardona, «estos espais urbans permetran aturar-se i descobrir als artistes i les claus que amaguen les seues obres urbanes».

A través de les explicacions del guia, es comentarà el missatge que hi ha al darrere de l’obra, la tècnica emprada o l’expressió del traç i els colors. Benicarló, ha subratllat la regidora, «compta amb una destacadíssima obra urbana que ara tots podran descobrir i disfrutar a fons» a través d’estes noves rutes guiades.

La venda de tiquets per un preu de 3 euros tindrà lloc a la Tourist info i el nombre de persones en els grups es limitarà segons la normativa vigent.

Guia il·lustrada d’art urbà

Paral·lelament a esta activitat l’ajuntament ha editat una completa guia il·lustrada a tot color que a través de 23 pàgines mostra els principals murals d’art urbà de Benicarló. La guia permet descobrir la ubicació de les obres, els seus autors, o l’any de realització del mural. La nova guia resultarà l’acompanyant perfecte per a una ruta que promet molts descobriments i sorpreses impactants.

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar