Benicarló demana ajudes i la millora de les condicions per al sector pesquer

L’Ajuntament i la Confraria de Pescadors reclamen ajudes per al combustible i l’increment de les compensacions pels dies que no poden sortir a la mar.

El regidor d’Agricultura i Pesca, Borja Castell, i la representant de la Confraria de Pescadors de Benicarló, Sílvia Ferrer, s’han reunit aquest dimarts a València amb el director general de Pesca de la Generalitat, Francisco Juan Espinós, i el subdirector general de Pesca, Vicente Granel, per tractar diferents aspectes relacionats amb el conveni de col·laboració que tenen vigent la Direcció General de Pesca i la Confraria de Pescadors Sant Telm

Un dels punts que s’han tractat ha estat la reducció dels dies en què es permet la pesca, que actualment és de 140 dies per any. El sector pesquer, amb el suport de totes les confraries de la Comunitat Valenciana, està en contra d’aquesta mesura de la Unió Europea i demana augmentar els dies a 180.

D’altra banda, també s’ha tractat la possibilitat d’incrementar les ajudes econòmiques per als mariners. «Des de l’Ajuntament —ha dit el regidor d’Agricultura— som conscients de les necessitats del sector, tant a nivell d’ajudes al combustible com a nivell compensatori per la impossibilitat de sortir a la mar en cas de temporals, ja que la despesa econòmica de no poder sortir a pescar és molt elevada»

Borja Castell ha remarcat que «amb aquesta reunió, hem volgut fer costat a la Confraria i contribuir a què la seua veu siga escoltada en les institucions».

Comparteix:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Llegeix més!

També et pot interessar